Géza
6 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Licenc nélkül maradt a Balmazújváros

2019.08.09. 17:34 Módosítva: 2019.08.09. 18:53

Továbbra sincs a másodosztályú bajnokságban való induláshoz szükséges engedélye a Balmazújvárosnak, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú döntését a Fellebbviteli Licencadó Bizottság jóváhagyta.

A hírt az MLSZ közölte, hozzátéve, hogy mivel a csapatnak nincs érvényes licence a 2019–2020-as másodosztályú bajnokságra, a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia.

Egyelőre a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit.

A Nemzeti Sport azt írja: a fegyelmi bizottság soron következő ülésén tárgyalja az ügyet, vélhetően kizárás lesz a vége, és az eddigi eredmények törlése.

Az előző idényben a Merkantil Bank Ligában 17. helyen végzett Balmazújváros a vasárnapi nyitófordulóban gól nélküli döntetlent játszott a Siófok vendégeként.

Az MLSZ a Balmazújváros másodosztályú licencét a szövetség múlt hétfőn vonta meg. Akkor az indoklásban azt írták: Az MLSZ az UEFA gyakorlatát követve a nevezést megelőző időszaktól kezdve egészen a bajnokság végéig vizsgálja a klubok licencelőírásoknak való megfelelését. Amennyiben egy klub nem felel meg az előírásoknak, akkor a korábban megadott licenc visszavonható, sőt egyes esetekben kötelezően visszavonandó.

A balmazújvárosi csapat anyagi helyzetéről itt írtunk.