Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Babonából csak vasárnap jelentették be Balotelli átigazolását

2019.08.18. 20:25 Módosítva: 2019.08.18. 22:06

Mario Balotelli visszatért az olasz labdarúgó-bajnokságba, és az újonc Brescia csapatában folytatja pályafutását. A klub honlapján vasárnap jelentették be az Európa-bajnoki ezüstérmes csatár megszerzését, de szerződése időtartamáról csupán annyit közöltek, hogy több évre szól, adta közre hírében az MTI.

Balotelli szabadon igazolható volt, miután az előző idény végén távozott az Olympique Marseille-től. Az olasz sajtó szerint a játékos éves alapfizetése másfél millió euró, de a lejátszott mérkőzések, a gólok és a válogatottbeli szereplések után is jár neki prémium, illetve automatikusan meghosszabbítják a szerződését, ha a Brescia bennmarad az élvonalban.

A 29 éves futballista Palermóban született, de örökbe fogadó családjával kétéves korában Bresciába költözött. A botrányairól híres csatár korábban az Internazionale, a Manchester City, az AC Milan, a Liverpool és az OGC Nice labdarúgója volt.

Az olasz válogatottban eddig 36 mérkőzésen 14 gólt szerzett. Új klubjával állítólag már pénteken megállapodott, de Massimo Cellino elnök szombaton, augusztus 17-én még babonából nem jelentette be a szerződtetését, ugyanis a 17-et szerencsétlen számnak tartják Olaszországban. A Brescia csapatában sincs 17-es mezszámú játékos, a stadionban pedig nincs 17-es szék, a 16-os és a 18-as közötti ülőhelyet 16a-val jelölik.