Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Nem szívesen szabadul a fülbevalótól a zalaegerszegi focista

2019.08.19. 12:10

Nagyjából féléve hord fülbevalót Barczi Dávid, a ZTE focistája, aki emiatt elég kellemetlen helyzetbe hozta a csapatát a DVSC elleni szombati mérkőzésen.

8178471 2858 6644 n
Fotó: Szekeres Péter / ztefc.hu

Kassai Viktor bíró közvetlenül a mérkőzés előtt szólította fel, hogy vegye le az ékszert. Mivel nem tudta megtenni, csapata tíz emberrel kezdte el a mérkőzést, és mielőtt a helyére gyorsan Babati Benjamin beállt volna, gólt is kapott a csapat.

Teljesen ártalmatlan helyen van, és a méretéből adódóan esélytelen, hogy megsebesítsen bárkit is. A mérkőzések előtt eddig mindig precízen leragasztottam, semmi gond nem volt vele.

Így szabadkozott a Nemzeti sportnak Barczi, aki elárulta, hogy csak egy speciális fogóval lehet kivenni a fülbevalót. "Hiába feszegettük az első félidő alatt és a szünetben, nem jött ki."A szabálykönyv egyértelműen fogalmaz, "mindenfajta ékszer (nyaklánc, gyűrű, karkötő, fülbevaló, bőrpánt, gumipánt, stb.) viselése tilos, azokat le kell venni. Az ékszerek ragasztószalaggal történő lefedése nem megengedett."

Az eset annyira megzavarta a zalaegerszegieket, hogy nem tudták kivédekezeni a szögletet, és gyorsan gólt kaptak 10 emberrel. A meccset végül egy góllal, 3-2-re elvesztette a ZTE.

Tény, hogy ki lehet védekezni egy szögletet tíz emberrel, de a tanácstalan tekinteteket látva várható volt, hogy történik valami. Magamra vállalom a vereséget, még úgy is, hogy a lefújást követően nem kaptam olyan kritikát a csapattársaktól, amilyet megérdemeltem volna.

Barczi ugyanakkor ragaszkodik a szeretett ékeszeréhez a jövőben is. "Nem tudom, lehet, hogy visszavonulok és a fülbevalót választom. A viccet félretéve, minél gyorsabban találok rá megoldást."