Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Phil Neville a közösségi média bojkottjára hívja a futballvilágot

2019.08.21. 09:29 Módosítva: 2019.08.21. 10:25

Phil Neville, az angol női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közösségi média bojkottálására szólította fel a futballistákat, mert álláspontja szerint ezek a platformok nem tesznek eleget a rajtuk megjelenő rasszista tartalmak leküzdése érdekében – írja a Sky Sports.

Úgy gondolom, hogy most a teljes közösségnek drasztikus lépéseket kell tennie. Teljesen kiábrándultam azokból, akik ezeket a platformokat irányítják. A futballvilág azzal tudna igazán erős üzenetet küldeni, ha kollektíven elhagynánk ezeket az oldalakat, és megnéznék, hogy akkor tesznek-e valamit az online zaklatás ellen.

– mondta Neville, aki szerint hiába van párbeszéd, lényegében csak a lyukakat tömködik be valódi megoldások helyett.

A szakember azt követően beszélt bojkottról, hogy rövid idő leforgása alatt a Manchester Unitedes Paul Pogba, a Chelsea-nél játszó Tammy Abraham és a Readingnél futballozó Yakou Meite is rasszista zaklatás áldozata lett. Pogbát a hétfői, Wolwerhampton elleni döntetlent követően pécézték ki maguknak a közösségi oldalakon, emiatt pedig több csapattársa is kiállt mellette. A csapat védője, Harry Maguire egyenesen azt javasolta, hogy csak személyazonosító okmány ellenében lehessen felhasználót létrehozni a közösségi oldalakon.

Neville egyébként egyetértett Maguire-rel, de azt is hozzátette, hogy ezek a platformok csak akkor lépnek, ha feltétlenül muszáj nekik, éppen ezért gondolja úgy, hogy már csak a bojkott jöhet szóba. A Twitter azóta már reagált is, és mint írták, mélyen elítélik az online zaklatást, és több felhasználót letiltottak az elmúlt időszakban emiatt. 

A rasszizmus egyébként egyre komolyabb problémának tűnik az angol futballban: a Kick It Out júliusi jelentése alapján az előző idényhez képest 43 százalékkal nőtt az ilyen jellegű bejelentések száma.