Marcell
18 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Tankkal várja a Crvena zvezda a BL-selejtezőt

2019.08.27. 15:00

A Crvena zvezda az elmúlt hetekben-hónapokban többször is címlapokra került:

  • a futballcsapat remek és hősies játékkal a BL-playoffig menetelet
  • annak szurkolói Európa-szerte balhéztak a meccsek előtt és után, az UEFA szanaszét büntette a klubot.

Nem tudni, mennyire segíti az egyesület ügyeit, hogy a kedd esti, Young Boys elleni, belgrádi playoffvisszavágóra a Marakana-stadion mellé kiállítottak egy klubszínekkel díszített T-55-ös tankot.

Az impozáns gép közvetlenül az aréna mellett parkol, bárki rámászhat, nézegetheti, fényképezkedhet vele. Gyerekek pózolnak mellette és ugrálnak rajta.

marakanatank

A Young Boys futballistái valószínűleg nem fognak találkozni vele, de az idegenbe érkező svájci drukkerek megcsodálhatják, bár könnyen lehet, hogy ők nem találják annyira csodásnak az egész jelenséget, amihez hasonlóra nem nagyon lehetett példa a sportág történetében. Illetve pozitív(nak szánt) felhanggal biztosan nem.

Nem lepődnénk meg, ha az UEFA ezt is értékelné, amikor a továbbiakban a Zvezdával kapcsolatos ügyekben dönt.

marakanatank1

A meccs esélyese egyébként abszolút a hazai csapat, amely Svájcban 2-2-t játszott, így már gól nélküli vagy 1-1-es döntetlennel is továbbjutna, és bekerülne a Bajnokok Ligájába. 

Három selejtező-visszavágót rendeznek kedden, a belgrádi mellett a Krasznodar-Olimpiakosz - 0-4-ről indul - és a Rosenborg-Dinamo Zagreb (0-2) meccset is este 9-től játsszák.