Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Nagy Ádám mellett még ketten nem edzettek

2019.09.03. 08:51

A válogatott keret valamennyi tagja megérkezett hétfő délután a telki edzőtáborba, a két Amerikából ide repülő játékos (Baráth és Németh) mellett azok futottak be a legkésőbb, akik vasárnap még bajnokit játszottak: Nagy Dominik, Holender és Kádár. Ők csütörtökön az EL-ben is pályán voltak.

A legfontosabb kérdés Nagy Ádám helyzete. A védekező középpályásról az MLSZ a következő tájékoztatást adta.

dsc 5986-2
Fotó: mlsz.hu

Hétfői játéka bokasérülése miatt továbbra is kérdéses. A Bristol City középpályását a válogatott orvosi stábja kezeli, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány jövő héten számíthasson a játékosra. Nagy Ádám felépülése jó ütemben halad, de a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt továbbra sem lehet megmondani, hogy sikerül-e játékra kész állapotba hozni a szlovákok elleni meccsre.    

Rajta kívül Pátkai Máté sem teljesen egészséges - Horvátország és Wales ellen is ő lőtte a győztes gólt -, és Korhut Mihály sem edzett együtt társaival.

Marco Rossinak ebben a pár napban mentálisan és fizikálisan is azonos szintre kellene hozni a csapatát, ami nem könnyű feladat. A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs csapatának bajnoksága még nem kezdődött el, Szalai Ádám és Sallai Roland az eddigi három Bundesliga-fordulóban keveset volt pályán.

A ferencvárosiak ugyanakkor sikerélménnyel érkeznek, a két lipcsei játékos pedig még hibátlan idén, csapatuk vezeti a bajnokságot a Bayern előtt.

Csütörtökön Montenegróban tét nélküli meccsen futballozik a csapat, hétfőn Szlovákia jön. A szlovákok pénteken a horvátokat fogadják, magyar szempontból ott a döntetlen jó eredmény lenne. 

  • Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
  • Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (DVSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Willi Orbán (RB Leipzig)
  • Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City FC), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
  • Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas), Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Roland (Ferencvárosi TC)