A Barcelona 16 éves zsenije 7 perc alatt gólt lőtt, gólpasszt adott

2019.09.14. 21:16

A spanyol bajnokság negyedik fordulójában a Barcelona a Valenciát fogadta 21 órától. A vendégcsapatnál váratlanul edzőváltás volt pár napja. Marcelino azzal indokolta az elküldését, hogy a tulajdonos nem nézte jó szemmel a kupagyőzelmet. Ő ugyanis azt szerette volna, hogy magabiztosan jussanak be a BL-be, és a kupát engedjék el. Az edző a Barca ellenében megnyerte a kupát májusban, és a klub ott van a Bajnokok Ligájában is. A sikerek nem számítottak, mennie kellett.

A Barcelonában Lionel Messi ezúttal sem volt a pályán, de már a második percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. A 16 éves bissau-guineai csatár, Ansu Fati nem vacakolt sokat, hanem 12 méterről a bal kapufa mellé vágta a labdát. De Jong adott be középre.

Ansu Fatinak két perc sem kellett

A második gólra sem kellett sokat várni, Ansu Fati lépett meg a bal oldalon, cselek után középre adott, a holland de Jong pedig a léc alá vágta a labdát a hetedik percben. Az Ajaxtól érkezett középpályásnak ezzel megvan az első gólja a katalánoknál. 

A sokk után a Valencia feléledt, és Gameiro a 29. percben egy jó kiugratás után a kapufát is használva a hálóba gurított.

Ansu Fati belőhette volna még a félidő előtt a második gólját, de centikkel tévedett. A csatár október 31-én tölti be a 17. évét.

A második félidő Griezmann nagy lövésével kezdődött. Cillesen a kapufára tolta, de a kipattanót Pique közelről a kapuba juttatta.

Ansu Fatit a 60. perc után lecserélték - Luis Suarez jött a helyére -, harmadik meccsén a második gólját lőtte. Az uruguayi csatár első labdaérintésre belőtte a negyediket, 19 méterről azonnal lőtt.

Suarez a 80. percben is pontosan célzott, fel sem nézett, úgy lőtte a kapuba a labdát. A végeredményt Gomez állította be.

vvv  • Hírek
  • Bankszámla