Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Utolsó helyre csúszott a Dárdai nélküli Hertha

2019.09.14. 17:24

A német bajnokság negyedik fordulójában a két kieső helyen álló csapat csatáját megnyerte a Mainz, miután 2-1-re legyőzte a Herthát.

A hazai csapat kezdőjében ott volt Szalai Ádám, de nem ő, hanem Quasion szerzett vezetést még az első félidőben. A 83. percben Grujic egyenlített, de a Mainzé volt a csattanó, a hajrában belőtte a győztes gólt. Az Ante Covic-vezette Hertha ezzel az utolsó helyre esett vissza, mert a Mainz ellépett onnan. A berliniek 3-10-es gólaránnyal, egy ponttal árválkodnak a 18. helyen. A jelek arra utalnak, nehéz szezonja lesz a Herthának, amelyik tavaly szezon közben vált meg Dárdai Páltól, aki 4 és fél éven át ült a kispadon.

A két BL-csapat, a Dortmund-Leverkusen találkozója nagyon döcögősen indult, aztán Hakimi jobb oldali beadására tökéletesen érkezett Alcacer, és állítgatás nélkül passzolta 8 méterről a kapuba a labdát. A videóbíró kiderítette, egy vonalból indult a spanyol csatár.

A második félidőre harcosan jött ki a Leverkusen, az aktivitása ugyanakkor gyorsan megtört, mert egy pazar támadás végén Reus lőtte a második gólt.

Reus gólja

Sancho futott el a jobb oldalon, a beadására Alcacer érkezett, de észlelte, hogy mögötte még jobb helyzetben van Reus. Remekül lépte, Reus pedig azonnal lőtt, védhetetlenül a jobb alsóba.

A harmadik gól előtt is Sancho futott el a jobb szélen, Hradetzky kapus kiütötte a belőtt labdát, Guerreiro elé, aki az üres kapuba passzolt.

A legvégén Reus belőtte második gólját is, a Leverkusen először kapott ki a szezonban.