Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Extra bravúrral mentett pontot Gulácsi a Bayern ellen

2019.09.14. 20:42

A Bundesliga negyedik fordulójának rangadóján az éllovas Leipzig a Bayern Münchent fogadta. A bajorok kitűnően kezdték a meccset, már a harmadik percben vezettek, mert Lewandowski kapott egy nagyszerű indítást a védők mögé, Orban nem érte utol a lengyel csatárt, aki elpasszolta a labdát Gulácsi mellett.

Lewandowski még az első negyedórában megszerezhette volna második gólját, de centikkel tévedett egy fejessel. Az első félidő ráadásában Lucas Hernandez megrúgta Poulsent, amiért tizenegyest kapott a hazai csapat. Neuer eltalálta a sarkot, de Forsberg berúgta.

A fordulás után Neuernek is kellett védenie nagyokat, de Gulácsi is résen volt, amikor Coman megpattanó lövését kellett kiszednie a felső sarokból. A magyar kapus kapufára tolta a labdát.

Wernernek nagy helyzetei voltak, előbb mellélőtt, utóbb pedig Neuerbe. A 92. percben egy szabadrúgás után a magasra emelkedő Süle 3 méterről fejelhetett, Gulácsi valahogy belekapott, és az alkarjáról a kapufa mellé gurult a labda. Süle nem hitt a szemének, másodpercekig mutatta a kamera, mert ő már bent látta.

A magyar kapust az előző szezonban a liga legjobb játékosának választotta meg osztályzatai alapján a legnagyobb szaklap, most egy kis ízelítőt mutatott tudásából.

A Lipcse így az első helyen maradt.