Zsóri: Úgy izgultam, csoda, hogy nem látszott az ingen keresztül a szívverésem

K EPA20190923239
2019.09.23. 23:42

Zsóri Dániel első magyarként kapta meg hétfőn a FIFA hétfői gáláján az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat, amit Lionel Messi emelését megelőzve nyert el. Nem sokkal a díjátadó után úgy nyilatkozott a helyszínen az MTI tudósítójának, hogy még szinte fel sem fogta, hogy ő nyerte el az elismerést, ugyanakkor keddtől már csak a munkára kíván koncentrálni.

„Elképesztő érzéseket hozott ki ez belőlem, még most sem tudom felfogni, hogy ebben az évben én szereztem a világ legszebb gólját. Azt gondolom, ha végig engem vett volna a kamera, akkor az ingemen keresztül látszódott volna a szívverésem, nagyon izgultam”

– nyilatkozta a Mol Fehérvár FC 18 éves labdarúgója, aki február 16-án még a Debrecen színeiben a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I.-es találkozón a 81. percben csereként állt be élete első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére, majd a 93. percben 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott 1-1-es állásnál, megszerezve csapatának a győzelmet.

A történelmi magyar siker birtokosa elmondta, még szerencse, hogy a gála előtt többször is elgyakorolta a színpadon elmondott szövegét, azután ugyanis, hogy bemondták a nevét és fellépett a színpadra, hirtelen szinte „minden eltűnt”.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a legnagyobb magyarról elnevezett díjat első magyarként tudtam elnyerni, de holnapra ezt le is zárom magamban és a munkára koncentrálok” – jegyezte meg Zsóri Dániel, hozzátéve, hogy a díj a családi házba, az erdélyi Simonyifalvára kerül majd.

További karrierjéről szólva a friss Puskás-díjas elmondta, nagyon jól érzi magát a klubváltás után Székesfehérváron, ahol a társak befogadták és a vezetőedző is számít rá, azonban jelenleg sérüléssel bajlódik, de azon lesz, hogy minél hamarabb felépüljön és gólokkal segítse az NB I. listavezetőjét.

(Borítókép: Zsóri Dániel 2019. szeptember 23-án. Fotó: Matteo Bazzi / MTI/EPA)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla