Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Mégsem lesz zárt kapus a Szlovákia-Wales Eb-selejtező

2019.09.26. 15:12

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elfogadta a szlovák szövetség fellebbezését, így a korábbi ítélettel ellentétben mégsem kell nézők nélkül lejátszani a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőt. 

Az UEFA hétfőn a szlovák, míg múlt pénteken a magyar szövetséget (MLSZ) büntette a két ország válogatottjának szeptember 9-i, budapesti mérkőzésén történt szurkolói rendbontások miatt, így a szlovákoknak üres lelátók előtt kellett volna pályára lépniük, emellett 20 ezer eurós (6,65 millió forint) bírságot fizetniük.

Az UEFA viszont helyt adott a szlovák futballszövetség fellebbezésének, és "a provokatív politikai üzenetek" miatt kiszabott pénzbírságot is 15 ezer euróra csökkentette.

A magyar–szlovák-meccsen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt az MLSZ-nek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni, október 13-i hazai selejtezőt, illetve mintegy 20 millió forintot kell befizetnie.

Az MLSZ is fellebbezett, egyben kérte a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók azonosítását, ennek kapcsán csütörtökön nem jelentett be semmit az UEFA. (MTI)