Lujza
-2 °C
13 °C

Lecsapott a futballvalóság a Ferencvárosra

2019.10.03. 21:25
3-0-ra győzött Budapesten a Ludogorec az Európa Liga második fordulójában. Fél perc alatt gólt rúgtak, 50 percet 10 emberrel játszottak, de a Fradinak nem volt ellenszere. Még emberhátrányban is a bolgár bajnok szerzett gólt.

Bizakodva kezdte második Európa Liga-meccsét a Groupama Arénában csütörtök este a Ferencváros: ellenfelét, a bolgár Ludogorecet két és fél hónapja Bajnokok Ligája-selejtező itthon és idegenben is legyőzte 2-1-re, illetve 3-2-re.

Biztató volt az első forduló barcelonai döntetlenje is, 1-1-re végeztek az Espanyollal.

A Ludogorecnek viszont az a júliusi, hazai zakó a legutóbbi veresége ebben a szezonban, azóta 18 meccsen nem kaptak ki, érkezett új edző is.

És már a 36. másodpercben nyilvánvalóvá vált, hogy a Fradinak sokkal nehezebb dolga lesz: első támadásából betalált a Ludogorec. Elszaladt a bal oldal a középkezdés után, a külsős, pazar beadás hajszál pontos volt, Jody Lukoki beletette a lábát, és ugyan Dibusz kapust találta el, a hálóba pattant a labda, 0-1.

A folytatásban Dibusz lett a legjobb a magyar csapatból, kétszer fogott nagyot, ziccereket védett, majd egy harmadik lehetőségnél csak a jó helyre pattanó labda mentette meg az FTC-t a góltól. A 40.-ben viszont már nem volt kérdés, hová pattan a labda.

A brazil Rafael Forster 30 méterről, ballal ragasztott szenzációs szabadrúgást Dibusz kapujának jobb felső sarkába, 0-2.

A bolgárok edzője is csak a fejét fogta, akkora gól volt. Mivel aki szerezte, brazil, így Branco juthat eszünkbe vagy talán a holland Ronald Koeman, ők tudtak hasonlót 20-30 éve.

A Fradi padlót fogott, a 43. percben viszont felcsillant a reménysugár, a lengyel bíró kiállította Grigorét, második sárgáját kapta a játékos. Miközben lement, mintha olyasmit mutogatott volna, hogy úgyse fog ez számítani.

Nem kellett túl sokat várni, hogy kiderüljön, igaza volt.

A második félidőt pedig jól kezdte a Fradi, helyzetek alakított ki - ez a szünetig nem igazán sikerült -, de Tokmac lövéseit rendre védte Iliev kapus - kétszer is macskaügyességgel ért le a hosszú alsóra csavart labdára.

A Ludogorec beszorult, de nem sokkal a 60. perc után kitört, és egy szögletet kiharcolt. Forsterról pedig kiderült, inkább Koemanhoz hasonlítható, mert a védőket megelőzve a kapuba csúsztatta a labdát, 0-3.

Ez volt a második gólja a Ludogorecben, bár úgy 2 és fél éve a bolgároknál játszik.

A maradék 25 percre sok futball nem maradt, a Ludogorec lepörgette az órát, és biztosan, 3-0-ra megnyerte a mérkőzést.

A csoport másik meccsén Moszkvában verte a CSZKA-t az Espanyol 2-0-ra, ezzel a hibátlan Ludogorec mögött 4 szerzett ponttal átvette a második helyet a négyesben. A Fradi a harmadik egy ponttal, az oroszoknak nincs pontjuk.

A Ferencvárosnak most két meccs jön a CSZKA-val, három hét múlva Moszkvában kezdenek.