Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Ha Magyarországon hibázik valaki, rögtön leszegi a fejét

2019.10.12. 11:34

A magyar válogatott kapitánya, Marco Rossi a Nemzeti Sportnak adott interjút. Vasárnap 18 órától már Azerbajdzsán az ellenfél, rövid idő alatt kell felrázni a társaságot a kellemetlen spliti 0-3 után. Nem bűnbakokat keres, csapatként veszítettek, erősítette meg.

Legszívesebben mindent szétvert volna, de mivel ő a kapitány, ezt nem tehette meg.

Hogy hasznát venné egy pszichológusnak Telkiben, arra így felelt.

"Ha valaki hibázik Magyarországon, rögtön leszegi a fejét. Miért? Miért nem lehet felemelni inkább, és azt mondani, csak azért is megmutatom! Miután kettő-egyre kikaptunk Szlovákiától, az összes játékos búskomoran ült az öltözőben. Egyfelől maximálisan megértettem őket, másfelől szinte könyörögtem nekik, emelt fővel menjenek haza, mert jól játszottak. Amióta én vagyok a kapitány, akkor teljesítettünk a legjobban. Splitben pedig a legrosszabbul."

Arról nem beszélt, hogy az egyik meccs csalódásából következett-e a másik.

Eredetileg is úgy gondolta, hogy Azerbajdzsán ellen nehezebb meccs jön, mint Splitben, a szégyenteljes hibák után kialakult végeredmény után még inkább úgy gondolja. De valahogy nyerni kell, és versenyben kell maradni, mert egy győzelemmel a csoport második helyéről várhatjuk az utolsó meccset Cardiffban.

Azt gyorsan jegyezzük meg, eddig a szlovákokra figyeltünk, de ha Wales nyer vasárnap a horvátokkal szemben, akkor máris Wales lesz a továbbjutás favoritja, de egy döntetlen sem kedvezőtlen nekik. Ha ugyanis Wales 14 pontos lesz, minket megelőz, és jó eséllyel a szlovákokat is.

A vasárnap esti mérkőzés zárt kapus, gyerekek mehetnek be rá, akik zsíros kenyeret és teát kapnak majd a szervezőktől.

  • A csoport állása: 1. Horvátország 13 pont (6 meccs), 2. Szlovákia 10 (6), 3. Magyarország 9 (6), 4. Wales 7 (5), 5. Azerbajdzsán 1 (6)
  • Hátralévő meccsek: Magyarország-Azerbajdzsán és Wales-Horvátország (vasárnap)
  • Horvátország-Szlovákia, Azerbajdzsán-Wales (november 16)
  • Wales-Magyarország, Szlovákia-Azerbajdzsán (november 19)