Decemberre csúszik a Barca-Real

2019.10.17. 23:28

Minden bizonnyal december 18-án, szerdán játsszák le az október 26-ra tervezett El Clasicót, azaz a Barcelona-Real Madrid spanyol futballbajnokit. A halasztás oka a forrongó katalán politikai helyzet, a napokban tüntetések voltak a városban rendőri összecsapásokkal, letartóztatásokkal.

A spanyol futballszövetség pár napja közölte, nem engedi, hogy 26-án, szombaton Barcelonában játsszanak, megpróbálta elérni, hogy felcseréljék a csapatok a pályaválasztói jogot, és Madridban legyen a meccs. Ezt azonnal visszautasította mindkét klub.

A katalán újságok legújabb értesülései szerint a barcelonai mérkőzés kevesebb mint egy héttel karácsony előttre kerül át. Még nem hivatalos, mert több követelménynek meg kell felelnie a dátumnak, és még a klubok sem bólintottak rá, ám úgy tűnik, nekik rendben lesz az a nap.

Egyelőre még kötélhúzás van, ugyanis a szövetséggel ellentétben a spanyol futball-liga december 7-én, szombaton tartaná meg a Clasicót, ami sokkal bonyolultabb szervezést igényelne: el kellene halasztani az alapból arra a hétvégére tervezett Barcelona-Mallorca és Real-Espanyol meccseket, ezeket december 4-re hoznák előre.

26-án ebédidőben, 13 órakor kezdtek volna, hogy a Távol-Keleten is fogyasztható időben legyen a tévéközvetítés, a liga valószínűleg emiatt akar a halasztott rangadónak is szombati időpontot. Egyértelmű, hogy szerdán csak este játszhatnak.  • Hírek
  • Hírek