Emma
-2 °C
6 °C

Szinte biztos, Ukrajna Budapesten játszik a futball-Eb-n

2019.10.18. 08:53

Majdnem biztosan megvan a német válogatott egyik ellenfele a 2020-as Európa-bajnokságon, ilyen címmel írt cikket a német Bild. Mivel Németország rendező, az F-csoportban kapott helyet, ahol a magyar válogatott is játszik, ha nyer Walesben november 19-én, mert akkor közvetlenül kijutott. (A vigaszág a Nemzetek Ligája.)

A németeket azonban elsősorban nem a mieink sorsa érdekelte, hanem azt vezették le, ha minden a papírforma szerint alakul, akkor ők nem nyerik meg a csoportjukat, mert az egymás elleni eredmény a hollandoknak kedvez.

Az első kalapba pedig ezzel nagy valószínűséggel Ukrajna kerül, amelyik már kivívta a részvételt, és ha az utolsó meccsen nem kap ki Szerbiában, akkor az első kalapban foglal helyet. Az első kalapból várja majd a november 30-i bukaresti sorsolást Olaszország is, sőt már az is biztos, hogy a nyitómeccset ők játsszák Rómában, és az A csoportban teszik mindezt.

A belgák hibátlanok eddig, ők is a legjobb helyről várják a húzást. A spanyolok az E-csoportba kerülnek, míg az angolok a D-be. Az ukránok az oroszokkal nem csaphatnak össze a csoportban, így a B-be nem kerülhetnek, ezért szükségképpen az F-ben folytatják.

Vagyis ha Marco Rossi válogatottja nyer Cardiffban, az F csoportban három résztvevő már meg is van. Ukrajna, Németország, Magyarország.

Csak jussunk el odáig.