Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Percekig csak álltak a pályán, így kaptak gólokat

2019.10.19. 08:40

Több hónapja nem kaptak fizetést a mexikói első osztályban szereplő Veracruz futballistái, ezért a Tigres elleni meccsen látványos módját vállalták a tüntetésnek: miután elkezdődött a mérkőzés, percekig egy helyben álldogáltak, nem avatkoztak játékba. Kaptak is néhány gólt. 

A csapat a középkezdéshez ugyan felslattyogott a pályára, aztán hátrapasszolták a labdát a kapushoz. Ezután egy darabig nem történt semmi, Jurado kapus is letérdelt, majd nem sokkal később átrúgta a labdát az ellenfél térfelére. A Veracruz játékosai ezután sem akartak játékba avatkozni, úgyhogy a Tigres futballistája, Eduardo Vargas távolról a kapuba emelt. Az ezt követő percekben a Tigres ugyanígy növelte az előnyét. 

A tüntetés ezután véget ért, és később gólt is szerzett a Veracruz, azonban így is 3-1 lett a vége. A tüntető csapat játékosai viszont elég dühösek voltak amiatt, hogy a Tigres visszaélt a helyzettel, és kapura lőtt a tüntetés percei alatt, pedig abban reménykedtek, hogy az ellenfél játékosainak egyértelmű lesz, hogy mi a helyzet. 

A Veracruz szereplésén egyébként meg is látszik, hogy a futballistákat hónapok óta nem fizették ki, ugyanis tök utolsók a bajnokságban, tizenhárom forduló után mindössze négy pontjuk van.