Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Klopp: Itt az idő beszélni a videóbíró helyes használatáról

2019.10.21. 09:40

Jürgen Klopp a videobíró-rendszer (VAR) angliai használatát bírálta azután, hogy csapata, a Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a Manchester United vendégeként a labdarúgó Premier League kilencedik fordulójának rangadóján.

Nem sok értelme van, ahogy ezt az eszközt az angol bajnokságban használják - idézte az edzőt az MTI.

A vasárnapi mérkőzésen a hazaiak kerültek előnybe a 37. percben Marcus Rashford góljával, és bár a gól előtt úgy tűnt, az MU ellentámadását szabálytalanság előzte meg, a játékvezető a videobíró használatát követően nem változtatta meg a döntését. Klopp viszont úgy látta, hogy szabadrúgás járt volna a Divock Origi ellen elkövetett szabálytalanság miatt.

"Van itt egy probléma, amiről beszélni kell. Száz százalékban meg voltam győződve arról, hogy a VAR megváltoztatja majd a játékvezető döntését. A bíró azért engedte tovább a játékot, mivel ott van a VAR, a visszajátszásnál viszont arra jutottak, hogy nem volt egyértelmű az eset" - utalt arra a tréner, hogy az angliai szabályok szerint a videobíró csak egyértelmű esetben bírálhatja felül a játékvezetőt.

"Biztos vagyok benne, hogy Martin Atkinson lefújja az esetet, ha nincs a VAR, de így továbbengedte az akciót"

- mondta

Klopp kiemelte, nem dühös, csak jelzi a problémát.

Ole Gunnar Solskjaer, az MU trénere természetesen dicsérte a bírót, hogy nem fújt az esetnél, mint mondta, egyértelmű, hogy nem történt szabálytalanság.

Ez nem kosárlabda, az ilyesmi sohasem szabálytalan. A bíró jól döntött, hagyta, hogy igazi futball alakuljon ki ütközésekkel, nem állította meg sűrűn a játékot."

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool - amely Adam Lallana révén a 85. percben egyenlített - sorozatban 17 megnyert bajnoki mérkőzés után vesztett pontokat, egy újabb győzelemmel beállította volna a Manchester City rekordját. Ugyanakkor a döntetlennel is az élen maradt a PL-ben, és hat ponttal előzi meg a második helyezett Manchester Cityt. A Manchester United a 13. helyen áll.