Emma
-2 °C
6 °C

A kiesés ellen küzd a Manchester United

2019.10.22. 10:29

Még egy helyet visszaesett a Premier League-ben a Manchester United hétfőn, amikor a Sheffield United megverte az Arsenalt. A ManUnited pocsék mérleggel áll a bajnokság negyedénél:

  • a 14. helyen van a 20 csapatos ligában
  • 9 meccsen 10 pontot szerzett
  • csak 2 meccset nyert, az egyiket az 1. fordulóban, vagyis augusztus 11-e óta EGY mérkőzést tudott megnyerni a PL-ben (szeptember közepén 1-0 a Leicester ellen)
  • a 9 meccsen 10 gólt lőtt, de 9-et kapott, gólkülönbsége 1
  • a hét folyamatosan játszó középpályás összesen 1 gólt szerzett

Mindez azt jelenti, hogy a United 2 pontra van a kiesőzónától.

Az Everton, a Brighton és a Southampton van még közötte és a már kiesőjelölt Newcastle között. Eddig senki nem mondta ki, de valljuk be, a fenti számok azt jelentik, a Manchester United a bentmaradásért harcol.

A klub bajait pár hete sorra vettük, de a helyzet azóta csak rosszabbodott. Ole-Gunnar Solskjaer csapata vasárnap hazai pályán ugyan megállította a Liverpool győzelmi sorozatát, de a nagy ellenfelet nem sikerült legyőznie, 1-1 lett. Egy siker nagy lökést adhatott volna, a döntetlennel viszont semmi nem változott, a krízis mély.

Leginkább a 10 szerzett gól riasztó, nem tudnak gólt rúgni a játékosok. Az impotens középpályát már említettük, a csatársor vékony, a keretben három igazi támadó van, Anthony Martial, Marcus Rashford és Mason Greenwood. Martial hetekig sérült volt, Greenwood épp csak 18 éves, fokozatosan igyekszik beépíteni Solskjaer, így Rashfordra hárul a góllövés, négy találatnál jár. Egy igazi társa van elöl, a szélső Daniel James, aki három góllal áll, pedig tavasszal még a másodosztályban játszott.

A Unitednek januárban igazolnia kell előre és középre is, vagy a bajnokság előrehaladtával komoly bajba kerülhet, hiába a világ leggazdagabb egyesülete a Real Madrid és a Barcelona mellett.