Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Óriási butasággal hozta össze a kapus a rekordgyors kiállítást

2019.10.23. 10:52

A Konyaspor kapusa, Serkan Kirintili hétfő este rekordot döntött a török első osztályban, a Süper Ligben. Már Kirintilié a leggyorsabb kiállítás, 13 másodpercet játszhatott buta hibája miatt.

A Konyaspor a Yeni Malatyasport fogadta. Az ellenfél a középkezdés után elég gyorsan helyzetbe került. Egy előrevágott labdára startolhatott rá előnyben lévő csatáruk. Kirintili próbált besegíteni a védekezésbe, kirohant kapujából, majd a 16-oson kívül reflexből kézzel húzta le labdát a levegőből.

Tudta, hogy óriási hülyeséget csinált. Ahogy leérkezett a földre, máris a kispad felé indult kesztyűjét levetve. A bírónak úgy kellett utánamennie, hogy felmutathassa neki a piros lapot szándékos kezezésért. 

Az emberelőnyt elég hamar kihasználta a Malatyaspor, a negyedik percben talált be először, majd a második félidőben beállította a 2-0-s végeredményt.

A 34 éves Kirintili jó kapusnak számít, a török válogatott keretben is többször benne volt, igaz, eddig csak egyszer, egy Nemzetek Ligája-meccsen kapott játéklehetőséget.