Sára, Márió
-4 °C
5 °C

A Fradi-edzőnek nem kellettek az orosz kapcsolatok a CSZKA Moszkva ellen

2019.10.23. 18:28

Bízik szakmai stábjában Szerhij Rebrov, ezért a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője nem használta ki orosz kapcsolatait a CSZKA Moszkva elleni csütörtöki Európa Liga csoportmérkőzés előtti feltérképezésre, írja az MTI.

Az ukrán edző moszkvai sajtótájékoztatóján többször is kijelentette, hogy sem Szergej Kuznyecovval, az FTC korábbi játékosának fiával - aki a Szpartak Moszkvánál dolgozott -, sem korábbi oroszországi csapattársaival nem beszélt az összecsapásról. Igaz, az ifjabb Szergej Kuznyecov a Fradi honlapjával megosztotta meglátásait.

Az ellenfélről a tréner azt mondta, hogy a CSZKA Moszkvát Oroszországban és nemzetközi szinten sem kell igazán senkinek bemutatni, egy rendkívül intenzív futballt játszó csapatról van szó, amely gyors labdaszerzésekre alapoz, a szélső védők pedig nagy sebességgel kapcsolódnak be az ilyen ellentámadásokba.

A moszkvaiak eddigi EL-szereplésével kapcsolatban kijelentette, sem a Ludogorectől elszenvedett 5-1-es, sem az Espanyollal szembeni 2-0-s vereség nem ad reális képet a riválisról, utóbbi meccsen például a spanyolok szinte alig támadtak. Hozzátette, ilyen a modern futball, már minden egyes apró hibát gólokkal büntetnek az ellenfelek.

A sajtótájékoztatón a Ferencváros játékosok közül Ihor Haratyin vett részt, a védekező középpályás azon Fradi-futballisták egyike, akinek már volt korábban nemzetközi kupában mérkőzése. A futballista megjegyezte, minél több ilyen találkozóra van szükség ahhoz, hogy egy játékos folyamatosan fejlődjön, ugyanakkor minden helyzetben a maximumot kell nyújtani.

A riválisról Haratyin azt mondta, nagyon erős ellenfélről van szó, amely a támadófutballt részesíti előnyben, és már a támadó harmadban megpróbál nyomást gyakorolni. Sok erős játékosa van, ugyanakkor a csapategység az elsőszámú fegyvere. Kérdésre az ukrán játékos diplomatikusan azt válaszolta, nem jelent számára különlegességet, hogy orosz csapat ellen kell futballoznia, profi labdarúgónak tartja magát, aki mindig a következő feladatra koncentrál.

Haratyin arra a kérdésre, hogy elégedett lenne-e a döntetlennel, azt felelte, hogy minden futballista célja a győzelem egy mérkőzésen.

A pont nélkül sereghajtó CSZKA Moszkva csütörtökön 18.55-től fogadja az egypontos Ferencvárost az EL harmadik fordulójában.