Lujza
-2 °C
13 °C

A Fradi Moszkvában gyűrt be egy orosz csapatot

2019-10-24T185448Z 1272028492 RC1D0B7B1450 RTRMADP 3 SOCCER-EURO
2019.10.24. 21:09
1-0-ra verte idegenben a Ferencváros a CSZKA Moszkvát az Európa Liga harmadik körében. Varga Roland lőtte a gólt a hajrában.

Harmadik EL-meccsére Moszkvába, a 0 pontos CSZKA-hoz utazott az egypontos Ferencváros a kupa csoportkörében, csütörtök este. A Fradi edzője, Szerhij Rebrov egy védekezőbb kezdő felállást választott, a két négyes vonal előtt Tokmac és Boli igyekezett csatárként végigvinni az akciókat.

Negyedórán át csak nézegették egymást a csapatok, helyzet nem alakult ki. Azután viszont felgyorsult a meccs, és oda-vissza mentek az akciók.

  • Obljakov távoli lövését ütötte ki a 16. percben a Fradi kapusa, Dibusz.
  • A szöglet után Magnusson a földön fekvő Botkát találta telibe hat méterről, nagy blokk volt végül is.
  • Az újabb szöglet után Ahmetov lőhetett ígéretes helyzetből, kissé balról, de lapos labdáját felszedte Dibusz.
  • A 19. percben a legnagyobb helyzet a Fradi előtt adódott, Tokmac egy hosszan felrúgott labdával az orosz tizenhatosig szaladt, aztán gyatrán mellé helyezte jobbal.
  • A 23. percben Ahmetov találta el a kapufát. Ha Lovrencsics nem ér a labdához, könnyen lehet, hogy bemegy.
  • A 35. percben nagyon szép akciót vitt végig a CSZKA-a, mattig passzoltak, de az érkező Vlasic tök üresen, 10-11 méterről még a kaput sem találta el, ügyetlenül mellé gurított.
  • 45. perc:  Boli kapott labdát üresen a 16-oson belül, de lövésébe beleléptek.
  • Még ugyanebben a percben a másik oldalon Sigurdsson futott el ziccerben, ám mellbe rúgta Dibuszt a labdával, jól jött ki a magyar kapus.

0-0-val mentek pihenni a csapatok.

Az öltözőből mintha a Fradi jött volna ki frissebben, a második félidő első tíz percében jobban is játszott ellenfelénél. A 60. perc környékén kezdett újraéledni a CSZKA, de Sigurdsson középre tett labdáját kirúgták a védők.

Vlasic lőtt a 64. percben, majd fél perccel később is, szerencsére éles szögből, így Dibusz mindkét labdát kiütötte. Tokmac válaszolt egy közeli, oldalhálós lövéssel. A meccs újra megélénkült, a középpálya nem létezett, azonnal helyzetek alakultak ki, de inkább ott, mint itt.

Sigér-lövés volt a következő esemény, Akinfejev inkább szögletre paskolta a labdát, elég sima védés volt.

Szűk húsz perc volt még hátra, amikor a CSZKA nagyon közel került a gólhoz, az érkező Csalov lőtt középről, az oldalhálót súrolta a labda, mellé ment.

Sigér sárgája volt a következő esemény, Vlasicra csúszott rá hátulról, narancssárga volt, ennyire szándékos utánrúgásért adtak már pirosat is.

Tokmac-helyzet jött, a szélső elvette a labdát az utolsó előtti védőtől, lerázta magáról, de az utolsó védőt, már a 16-oson belül nem tudta megverni, az belelépett a lövésébe.

De egyre inkább elérhetővé vált a 0-0, sőt, egygólos lett a meccs, és úgy tűnt, akár a Fradi is megszerezheti  A GYŐZTES TALÁLATOT.

A ferencvárosi Haratyin lőtt a 80. percben laposan szép akció végén, de erőtlenül, Akinfejev lehajolt a labdáért.

Érdekes ezt leírni magyar csapattal kapcsolatban, de mintha az látszott volna, hogy

inkább a CSZKA fáradt el a hajrára.

Egy középpályás labdavesztés után mégis az oroszok kerültek helyzetbe, a 18 méteres lövést blokkolták a védők, a szöglet után a fejes fölé ment.

Az erőfölény kijött az utolsó öt percben.

Isael lőtt közelről, jobbösszekötőből, Akinfejevről kijött a labda, épp Zubkovhoz, aki egyből középre tette az ötösre érkező, két perccel korábban beállt Varga Rolandnak: kihagyhatatlan helyzet volt, az üres kapuba passzolta a labdát. 0-1 a 86. percben.

CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1

A bíró kissé szigorúan öt percet hosszabbított.

A 92. percben Haratyin faultolt iszonyatosat, a moszkvaiak játékosa szaltózott egyet, mielőtt szerencsésen földet ért. Egyértelmű piros lap volt, és 4-5 meccs eltiltás, de a játékvezető csak sárgát adott erre is. Az oroszok neki is ugrottak a Fradi-hátvédnek, de mivel az ő órájuk ketyegett, nem lett nagy lökdösődés a dologból.

A maradék időt a Fradi gond nélkül lepörgette, és 1-0-ra megnyerte a meccset. A magyar bajnok 15 év után nyert újra európai kupameccset a főtáblán.

A csoport másik mérkőzésén az Espanyol szintén 1-0-ra győzött, a Ludogorec otthonában, és 7 ponttal vezeti a négyest. A Ludogorecnek 6, a Fradinak 4 pontja van, a CSZKA-nak 0.

Érdekesség: a stadionban, az első félidő közepén a tribünön megjelent az MMA-szupersztár Conor McGregor is.