Berta, Bettina
15 °C
26 °C

A ManCity álomstartot vett a második félidőben

000 1LR2LV
2019.10.26. 15:35

A Manchester City továbbra is megbízhatóan szállítja a győzelmeket, a Premier League 10. fordulójában második félidei góljaival 3-0-ra verte az Aston Villát.

A ManCity kedden 5-1-re nyert az Atalanta ellen a Bajnokok Ligájában, a támadójátékkal nincs is baja a címvédőnek, de Pep Guardiola védelmének gondjai vannak a sok sérült miatt. Ebből az Aston Villa ellen nem sok látszott. 

Az első félidőt még kapott gól nélkül kihúzta a vendégcsapat, de munkájuk a második félidőben pillanatok összeomlott. Még egy perc sem telt el, amikor Sterling egy védelmi hibát kihasználva megszerezte a vezetést, a City-csatár simán elhúzta a legutolsó védő mellett a labdát, majd ellőtt a kapus mellett. Sterling lövését egy kapuskirúgás és egy csúsztatás előzte meg.

 A City uralta a játékot, az Aston Villa kapuja folyamatosan veszélyben volt, de a 65. percig várni kellett a második találatra. Egy szöglet után Kevin De Bruyne tekerte kapura a 16-os bal sarkáról. A felpattanó labda be is ment, de után hosszan videózták az esetet, megnézték, hogy vajon a bemozgó City-játékosok valamelyike lesen volt-e, és hozzáért-e a labdához. A bírók végül szabályosnak ítélték a gólt. 

A harmadik gólját öt perccel később lőtte meg a ManCity. Most is egy szöglet volt a kiinduló helyzet, és némi flipperezés után a felugrásból rúgó Gündogan talált kapuba.

A hazai csapat a meccs hajrájában kisebb gondba került, mert Fernandinho második sárga lapját is megkapta, tízfősre fogyatkozott a ManCity. Ebből nem tudott profitálni az Aston Villa, csak egy kapufáig jutottak el a vendégek.

A Manchester City győzelmével az angol bajnokság második helyére jött fel, jelenleg hárompontos a hátránya a vasárnap játszó Liverpoollal szemben.

tabella