Alfréd
5 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Marco Rossi akkor is marad kapitány, ha nem jutunk ki az Európa-bajnokságra

2019.11.06. 12:58

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke kijelentette: Marco Rossi akkor is a magyar válogatott szövetségi kapitánya marad, ha a csapatnak nem sikerül kijutnia a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, írja az MTI.

Talán nem a legjobb vezetői magatartás, hogy egy ilyen döntő meccs előtt mondom, de én akkor is számítok Marco Rossi munkájára, és azt gondolom, hogy az elnökség is osztja a véleményemet, ha most nem jutnánk ki az Európa-bajnokságra

- nyilatkozott a közmédiának az MLSZ elnöke.

Hozzátette, jó kapitánynak tartja az 55 éves olasz edzőt, aki szerinte „beleugrott a mélyvízbe”, mert minden előkészület és barátságos mérkőzés nélkül kellett elkezdenie a válogatottal a Nemzetek Ligája-sorozatot.

Én azt gondolom, hogy úgy járunk jól, ha megtartunk egy olyan embert, aki tudja motiválni a játékosokat és elfogadják a szurkolók. Azt gondolom, hogy egy szövetségi kapitánynak hosszú távon kell tudni építkezni

- jelentette ki Csányi Sándor. Kiemelte: Rossi „érti a szakmáját, ezt bizonyította már a magyar és a szlovák bajnokságban is.”