Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Felejtse el a készpénzt, ha az új Puskásban akar meccset nézni

2019.11.13. 16:35

Arról már írtunk, hogy a pénteki nyitómeccs ideje alatt a Puskás Aréna környékén útlezárások lesznek, bizonyos helyeken tilos lesz megállni, illetve a kevés parkolóhely miatt érdemes a tömegközlekedéssel megközelíteni a helyszínt. 

A Puskás Aréna Facebook-oldalán szerdán arra hívták fel a figyelmet a szervezők, hogy astadionban nem lehet majd készpénzzel fizetni. Az MLSZ ezt a szurkoló minél gyorsabb és gördülékenyebb kiszolgálásával indokolta. 

A zenei fesztiválokhoz hasonlóan háromféle módon lehet fizethetnek a nézők:

  • kiváltható arénakártyával,
  • érintéses bankkártyával,
  • és erre alkalmas mobiltelefonnal.

Az arénakártyáért 500 forint letéti díjat kell fizetni, ami visszajár, ha még a helyszínen váltják vissza a plasztik kártyát. A poszthoz mellékelt ábra alapján a feltöltéshez készpénzt is elfogadnak.

Kapunyitás 16 órakor lesz, az avatóünnepség 17.30-kor kezdődik. Maga a Magyarország-Uruguay meccs 19 órakor veszi kezdetét. 

Háromezerrel kevesebben férnek majd be az Eb-meccseken

Több mint háromezer fővel csökken a Puskás Aréna befogadóképessége a labdarúgó Európa-bajnokság jövő nyári, budapesti mérkőzésein az MTI híre szerint. 

A létesítmény közösségi oldalának szerdai tájékoztatása szerint a stadion teljes befogadóképessége 67 215 fő, a tényleges székszám viszont attól függ, hány újságíró tudósít az adott eseményről, mennyi kamerapozícióra van szükség a lelátón, illetve hány szék helyén alakítanak ki helyet a kerekesszékeseknek.

A Magyarország-Uruguay stadionavató meccsre és az Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire óriási a médiaérdeklődés, az Európai Labdarúgó Szövetség pedig maximalista a közvetítéseknél, így pénteken 65 114, jövő nyáron pedig 64 107 lesz a tényleges székszám.