Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

A zuglói polgármester figyelmeztet: 500 parkolóhely lesz 68 ezer nézőre

2019.11.13. 12:28

A Puskás Ferenc Stadion pénteki nyitórendezvényével, a Magyarország–Uruguay meccsel kapcsolatban a rendezvény leghálátlanabb elemére hívta fel a figyelmet Horváth Csaba, Zugló polgármestere. A kerület ellenzéki vezetője a stadion megközelítési lehetőségeiről azt mondta, jelezték a beruházó felé, hogy a létesítmény nagyságához és várható látogatottságához képest nagyon kevés parkoló épült – írta a Zugló.hu.

A stadion látogatói számára mindössze egy ötszáz férőhelyes VIP-parkolót alakítottak ki, amely nincs arányban a 68 ezres tömeggel. Ezért arra kérnénk mindenkit, hogy kizárólag közösségi közlekedéssel érkezzen majd a megnyitóra, illetve az azt követő mérkőzésre, mert a stadion környéke aznap 15 órától éjfélig hermetikusan le lesz zárva.

Ez azt jelenti, hogy még az ott lakók sem tudnak majd ki- vagy behajtani a lezárt területre. Ezért tőlük is megértést kér a polgármester, illetve azt, hogy aznap vagy hagyják otthon az autójukat, vagy máshol parkoljanak le.

A BRFK szerdán részletes közleményben megjelölte (itt olvashatja), hogy a Thököly út – Hungária körút – Kerepesi út által határolt területen belül pontosan hol tilos a megállás már reggel 7 órától, és hogy 15 órától pontosan mely területet zárják le. A tilalom este 23 óráig tart. A megállási tilalommal érintett útszakaszokról a megállási tilalom hatályba lépését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság a járműveket elszállíttatja.

A 68 ezres nézősereg oda- és visszaszállítását a BKV sűrített járatokkal fogja biztosítani. Horváth Csaba tájékoztatása szerint a Kerepesi út – Dózsa György út – Thököly út – Hungária körút által határolt területen belül a gyalogos forgalmat nem gátolják majd, a nézőknek mindössze az ilyen szokásos biztonsági ellenőrzésekre kell majd számítaniuk.

Horváth Csaba összehívott egy operatív bizottságot, amelyben a polgármesteri hivatalon kívül a kerületi rendészek, a rendőrség, a polgárőrség, a BKV és az MLSZ is képviseltette magát. Az elsődleges téma a stadion biztonságos megközelítése volt.

A rendezvényt követően az operatív csoport ismét összeül majd, hogy megtárgyalja a tapasztalatokat.

Mivel a jövőben évente 12 hasonló nagyszabású rendezvénnyel számolhatunk, már most azt kértük az üzemeltetőktől, hogy a stadion, illetve a szomszédos Papp László Sportaréna hangolja össze éves programjait annak érdekében, hogy véletlenül se találkozzanak majd a rendezvények.

Bár a Puskás-stadion nyitóeseménye országos rendezvény lesz, a zuglói közbiztonsági szervek negyven fővel biztosítják majd a rendet a létesítmény környékén.