Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Azerbajdzsánnal megtörtént a magyar futball rémálma

2019.11.15. 11:00

A csütörtöki játéknapon eldőlt, hogy Azerbajdzsán biztosan nem lesz ott a jövő évi futball-Eb-n: a torna történetében a Kaszpi-tengeri országé az első olyan válogatott, amely rendező lesz, de nem vehet részt a versenyben. 

A magyarok csoportjában szereplő és ott utolsó azeriek kiesése azután vált biztossá, hogy Koszovó kikapott Csehországban, mert így már a pótselejtezőként funkcionáló Nemzetek Ligája-rájátszásban sem léphet pályára a csapat. A D divízióból Koszovó mellett Grúzia és Fehéroroszország lesz résztvevője a jövő márciusi négyes tornának, a negyedik helyért Észak-Macedónia és Luxemburg küzd.

Azerbajdzsán a jövő évi, 12 országban - köztük Magyarországon - sorra kerülő Európa-bajnokság egyik társházigazdája. A főváros, Baku három csoportmeccs és egy negyeddöntő helyszíne lesz, Budapest szintén három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt kap. 

Az azeriek búcsújával az is biztossá vált, hogy az olaszok mindhárom csoportmeccsüket, köztük a június 12-ei nyitómérkőzést Rómában játsszák majd.

Az Eb csoportjainak sorsolását november 30-án tartják Bukarestben.

a