Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Cirkuszi fókának pazar, válogatottba kevés a Barca-védő

2019.11.15. 08:56

Clement Lenglet válogatottbeli karrierje lassan indult be, másfél éve csalódással vehette tudomásul, hogy a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps nem vitte el a világbajnokságra, pedig olyan jó szezont zárt a Sevillában, hogy a Barcelona leigazolta. Sőt, az edző ki sem próbálta a középhátvédet, csak idén tavasszal hívta meg először.

Csütörtökön hatodszor játszott a csapatban a Moldova elleni, párizsi Eb-selejtezőn, amelyen a franciák nyugodtan léphettek pályára, mert az épp véget ért török-izlandi meccs 0-0 lett, így Törökországgal együtt ők is kijutottak a tornára.

Talán emiatt Lenglet sem állt a megfelelő komolysággal a szerénynek tartott ellenfélhez, és már a 8. percben összehozott egy gólt a vendégeknek, amelynél nem kis technikai bravúrokat mutatott be.

Lenglet egy nem túl nehéz, hosszan előre vágott labdát kapott a moldávoktól saját térfelének közepén, levehette volna, sőt, elengedhette volna, és hazagurítja a kapusának, ám ő a következő, jóval bonyolultabb megoldást választotta:

Rava végignézte a mutatványt, és az idétlenkedő Lenglet-t megelőzve végül közelről a kapuba rúgta a labdát. 

Lenglet produkciója nem egyszerű, ilyen fejeseket cirkuszi fókáktól lehet látni, például az épp pénteken kijött orbános Puskás-promófilmben.

Lenglet-nek végül szerencséje volt, a franciák fordítottak, 2-1-re nyertek, és a török iksz miatt csoportgyőztesként jutottak ki az Európa-bajnokságra.