Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Mindig alázatos voltam, csak ezt nem értették meg

2019.11.21. 19:24

A Tottenham Hotspur szerdán bejelentett új edzője, José Mourinho megtartotta első sajtótájékoztatóját új klubjánál. A portugál futballedző arról beszélt, hogy itt is lesznek majd hibái. A játékosokat nagyszerűnek tartja, és visszavárja a kirúgott Mauricio Pochettinót is. 

„Rájöttem, hogy hibákat követtem el. Nem fogom ugyanezeket a hibákat elkövetni, de újabbakat igen, de semmiképpen sem ugyanazokat" – mondta Mourinho, de bővebben nem tért ki arra, hogy milyen hibákról is van szó. 

„Alázatos vagyok, elég alázatos ahhoz, hogy elemezzem a karrieremet, nemcsak a múlt évemet, hanem az egészet, az evolúcióját, a problémákat és a megoldásokat, és nem hibáztatok senkit. Nagyszerű volt, nagyon mélyre mentem az elemzéssel. A kihagyás nagyon pozitív volt nekem. Ez volt az első nyár, hogy nem dolgoztam, és úgy éreztem, hogy az előszezonnal vesztetettem egy kicsit. A magam módján mindig is alázatos voltam. Csak az volt a probléma, hogy nem értették meg ezt" – idézte a BBC a portugált, akit tavaly decemberben rúgott ki a Manchester United, és azóta nem volt csapata. 

„Ha nem nyerek, akkor boldogtalan vagyok, ezen nem tudok változtatni, a génjeimben van. Remélem, hogy tudok hatni a játékosaimra, ha boldog vagy a vereséggel egy futballmeccsen, nehéz győztessé válnod. Néha olyanokkal kell együtt dolgoznod, akiket nem szeretsz, de mégis jól működtök. Vannak olyan alapelveim, amin nem tudok változtatni, és vannak olyanok ezek közül, amin nem is gondolkodok, hogy változtatni kéne" – mondta az edző. 

Mourinho szerint olyan jó a Tottenham játékosállománya, hogy nem is igazán kell igazolniuk a télen senkit. Igazi ajándékként tekint a csapatra. Azt mondta, néhányukat már korábbi csapatai valamelyikéhez is elvitte volna, de volt, akit meg sem próbált szerződtetni, mert tudta, hogy nem lenne egyszerű.

Az edző úgy látja, hogy idén már nem nyerik meg az angol bajnokságot, de a következő szezonban már minden esélyük meglesz rá.