Adalbert
13 °C
21 °C

Botrány lesz a sorsolás, meghamisítják a futball-Eb-t

2019.11.21. 10:27

Nem tetszik a jövő évi Európa-bajnokság erősen irányított sorsolása a belga futballsztár Kevin De Bruyne-nek és a holland szövetségi kapitány Ronald Koemannak. Mindketten szóvá tették, hogy így elveszik a sorshúzás varázsa, sőt, a játékos szerint meghamisítják a tornát.

Őszintén, ez botrány. A futball már nem futball, csak üzlet. Játékosként bele kell törődnöm, de számomra ez így egy fake bajnokság lesz. A sorsolás minden örömét elveszik

- nyilatkozta a belga tévének De Bruyne, miután kiderült, hogy Belgium Eb-csoportját kvázi húzni sem kell, mert három tag megvan alapból.

Mivel a tornát 12 ország 12 városa rendezi, és a szervezők a rendezőknek azt ígérték, ha válogatottjuk kijut, otthon játszhatnak, már a húzás előtt elkezdődik a szervezés. Ehhez jönnek még politikai okok, például hogy az oroszok és az ukránok nem kerülhetnek össze, és máris kialakul a B csoport, melyben a belgák Oroszországgal, Dániával és Wales vagy Finnország közül az egyikkel fognak játszani.

Kevin De Bruyne a belga szövetségi kapitány Roberto Martinezzel
Kevin De Bruyne a belga szövetségi kapitány Roberto Martinezzel

Osztja De Bruyne véleményét Koeman, aki legszívesebben el sem utazna jövő szombaton Bukarestbe, a sorolásra. 

Nem igazán értem ezt az új rendszert. Meg is kérdeztem a szövetségemet, hogy kötelező-e elmennem a húzásra

- mondta a De Telegraafnak.

A hollandok már annyit tudnak, hogy Ukrajnát - a legmagasabban jegyzett, első kalapos ellenfelet - biztosan megkapják a csoportjukba, ami a C lesz.

Az ünnepélyes gálasorsolást november 30-án rendezik a román fővárosban, eddig 20 csapat van meg az Eb-n résztvevő 24-ből.