Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Marco Rossi: Sosem leszek akadály

2019.11.21. 15:48

Magyarország kedden kikapott Walesben, ezzel elveszítette esélyét, hogy közvetlenül kijusson a jövő évi futball-Eb-re. Marco Rossi szövetségi kapitány meccs utáni nyilatkozatában informálisan kvázi felajánlotta lemondását, de úgy tudni, az MLSZ-ben nem téma a váltás, maradhat a kispadon. Pláne, hogy nincs még minden veszve, a Nemzetek Ligája-playoffmeccseken keresztül még összejöhet a részvétel.

Csütörtökön Rossi a Facebook-oldalán immár higgadtabban értékelte a történteket és a válogatott előtt álló feladatokat. Nem optimista, és ismét azt hangsúlyozta, amit Cardiffban is, ha az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) váltani akar az edzői poszton, ő "nem lesz akadály".

A magyar csapat sorsa péntek délben kezd körvonalazódni, akkor sorsolják az NL-pótvizsga meccseit: két ellenfelet fogunk kapni, amelyeket ha egymás után (március 26-án és 31-én) legyőzünk, megvan az Európa-bajnoki indulás, legalább két meccsel a Puskás-stadionban. (A lehetséges párosításainkról ebben a cikkünkben értekeztünk.)