Mihály
12 °C
21 °C

A Libertadores-győzelem másnapján bajnokok lettek

2019.11.25. 11:20

A Libertadores-kupagyőzelem után alig 24 órával a brazil bajnokságot is megnyerte a Flamengo, amely rekordidő alatt duplázott úgy, hogy pályára sem lépett. Szombaton viharos meccsen, a ManUnited 1999-es BL-fordításához hasonlóan nyerte meg a kupát, majd másnap a brazil bajnokságot is lezárta. 

A portugál Jorge Jesus edző csapatát a Gremio tette bajnokká, ami vasárnap 2-1-re legyőzte a Palmeirast, amely így 13 pontos hátrányban maradt a Flamengo mögött a második helyen négy körrel a vége előtt. 

A Flamengo hetedszer lett bajnok, de ennél sokkal nagyobb bravúr, hogy brazil csapat 1963 óta először csinálta meg a Libertadoresbajnokság-duplát, Pelé Santosa volt a legutóbbi, amelynek sikerült.

Jesus a második európai edző, aki bajnok lett Brazíliában. Csak júniusban vette át a Flamengót, de máris legenda, 26 meccse veretlenek, és decemberben a Klub-vb-t is megnyerhetik. Feltehetően a Liverpoolt kell ehhez legyőznie a többmeccses tornán.

A Libertadores-ünneplést egyébként sikerült aztán elrontani. Rióban százezres tömeg fogadta a győzteseket, akik nyitott buszon szelték át a várost, de a fieszta összecsapásba torkollott, drukkerek dobálták meg a rendőröket, majd össze is csaptak velük. Súlyosabb sérültekről legalább nem érkezett hír.

20%
3290 Ft
2632 Ft
15%
5990 Ft
5092 Ft