Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Kirúgta edzőjét a Fehérvár FC, de már meg is van az új tréner

2019.11.25. 10:58

"A MOL Fehérvár FC a mai napon szerződést bontott Marko Nikolics vezetőedzővel. Köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!" - adott ki tömör közleményt hétfő délelőtt a Fehérvár FC.

Néhány órával ez után az egyesület már be is jelentette az utódot, Joan Carrillo, a 2014-15-ös, bajnoki címmel zárult szezon vezetőedzője tér vissza a kispadra.

A csapat a hétvégén 3-1-re kikapott hazai pályán a Felcsúttól, ezzel visszaesett a harmadik helyre a futballbajnokságban a Fradi és a Mezőkövesd mögé, három pontra az FTC-től, amely eggyel kevesebb meccset játszott.

A 40 éves Nikolics 2017 nyarán vette át az irányítást, miután bajnokságot és kupát nyert a Partizan Belgráddal. Első szezonjában a Fehérvárral is bajnok lett, majd tavaly ősszel bejutottak az Európa Ligába, idén tavasszal pedig Magyar Kupát nyertek.

A jelenlegi bajnokságban 8 győzelem mellett két iksszel és három vereséggel áll a Fehérvár, de utóbbi hét meccséből csak kettőt nyert meg, a vezetőség úgy gondolhatta, váltásra van szükség.

Carrillo 2011 és 2014 között másodedzőként, majd a 2014-15-ös évadban vezetőedzőként dolgozott a Fehérvárnál, és bajnoki címmel távozott.