Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Veszélybe kerülhet a halasztott Clásico is

GettyImages-1052340988
2019.12.10. 13:00

Előfordulhat, hogy új dátumot kell keresni a már egyszer elhalasztott Barcelona–Real Madrid spanyol futballbajnokinak, mert december 18-ára tüntetéseket hirdettek Barcelonában.

A bajnokságban eredetileg a két csapat október 26-án játszott le volna a Clásicót, de a katalán válság és a hozzá kapcsolódó erőszakos tüntetések miatt a halasztás mellett döntöttek a felek. Hosszas egyeztetések után sikerült aztán megállapodni a meccsnapban, majd a kezdési időpontban is. Így került december 18-ára a mérkőzés.

A Goal.com szerint viszont veszélyben lehet ez a dátum is. A lap azt írja, egy katalán nacionalista szerveződés, a Tsunami Democratic a meccs kezdete előtt négy órával, 16 órára hirdetett meg tüntetést, gyülekezőpontnak pedig a Camp Nou stadion környékét jelölték meg. Már 18 ezren jelezték, hogy elmennek erre a demonstrációra.

Ha valóban megtartják ezt a tüntetést, az komoly feszültségforrás lehet. A tüntetők keveredhetnek a szurkolókkal, ráadásul a Real Madridot politikai ellenfélnek is tartják, hagyományosan a konzervatív, a központi hatalmat támogatók közé sorolják.