Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C

Hosszabbított a Liverpool sikeredzője

2019.12.13. 14:40

A Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool 2024 júniusáig szerződést hosszabbított Jürgen Klopp vezetőedzővel, írja az MTI.

A klub honlapján olvasható beszámoló szerint az 52 éves német edző segítőivel is megegyeztek a folytatásról, így változatlan marad az edző stáb.

Amikor 2015 őszén jött a felkérés, úgy éreztem, én és a klub tökéletesek vagyunk egymás számára. Most azt érzem, hogy alábecsültem a helyzetet

- mondta Klopp, aki azt mondta, hogy látja a fejlődést a csapaton, ami csak még több munkára sarkallja. Számára az egy szándéknyilatkozat, hogy a klub a továbbiakban is szeretne a tudására építeni, és továbbvinni azt, amit közösen elértek eddig.

Augusztusban még úgy nyilatkozott a Kickernek, hogy valószínűnek tartja, hogy a 2022-ig tartó szerződése lejártával szünetet tart majd, mert ő nem tud csak egy kicsit dolgozni, vagy mindent belead, vagy egyáltalán nem csinál semmit.

Fogalmam sincs, hogy három év múlva képes leszek-e mindent beleadni, de ha úgy látom, hogy nem, akkor egy évet pihenni fogok, a következő döntést pedig utána fogom meghozni

– mondta akkor Klopp.

Az idei Bajnokok Ligája-győzelem mellett a 2018-as BL-döntőbe,  és a 2016-os Európa-liga-döntőbe is bevezette a csapatot. Az előző szezonban a Liverpool a bajnokság második helyén végzett, egy ponttal lemaradva a Manchester City mögött, a mostani idényben azonban 16 forduló után veretlenül, nyolcpontos előnnyel vezeti a Premier League-et.

A Liverpool jövő héten Katarban szerepel a klubvilágbajnokságon.