Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Futballistát megalázni ennél jobban nem lehet

2019.12.16. 08:34

Eddig sem volt jó szezonja Moise Keannek, az Everton-csatár vasárnapig 11 meccset játszott új csapatában, de gólt nem szerzett. A tizenkettediken, a Manchester United ellen idegenben szintén nem talált be, de ez a kisebb gondja lehetett a lefújás után.

A 70. percben, csapata 1-0-ás vezetésénél küldte be őt Duncan Ferguson vezetőedző, aki másodszor ült volt klubja kispadján. Bő 20 perc nem kevés idő, csakhogy a 89. percben Ferguson újra cserélt, és Keant hozta le.

A lecserélés utáni pillanatok
A lecserélés utáni pillanatok

A 19 éves futballista láthatóan nem értette, hogy mi történik, először csak nézegetett, hogy biztosan neki kell-e lemennie. Rettentően csalódottnak tűnt, nem is a kispadra, hanem rögtön az öltözőbe baktatott. A cserét 18 perc után lecserélni, ennél kevés megalázóbb lehet egy játékosnak. A meccs 1-1 lett, Ferguson pedig a SkySportsnak megindokolta, miért Keant hozta le.

Semmi személyes Moise Kean ellen, egyszerűen időt akartam húzni, és mivel rengeteg csatár volt a padon, egy csatárt hoztam be a csatár helyett

- nyilatkozta az edző, aki egyébként szintén csatár volt korábban.

Kean fel sem nézett, amíg elért az öltözőig
Kean fel sem nézett, amíg elért az öltözőig

Ferguson testbeszéde nem épp arról árulkodott, hogy nem lett volna gondja Keannel. Semmit nem mondott neki, rá sem nézett, amikor a támadó elhagyta a pályát.

The moment when Moise Kean got subbed off 15 minutes after being subbed on. from r/soccer

Ferguson az ESPN-nek aztán jobban is kifejtette indokait:

Szenvedett, nem tudta felvenni a meccs tempóját. De csak 19, lesz még lehetősége. Szerencsétlenül jött ki a számára, de biztos vagyok benne, hogy összeszedi magát.

Az Everton Ferguson második meccsén sem kapott ki, az elsőn megverte a Chelsea-t, a United elleni iksz újabb remek siker nekik. Kean az előző szezonban tűnt fel a Juventusban, az egyesület legnagyobb tehetségének tartották, de az olaszok új edzője nem tartott rá igényt, így került a nyáron Angliába.  • Vennék
  • Bankszámla