Gusztáv
-8 °C
-1 °C

A 18 éves csodacsere újra megmentette a Bayernt

2019.12.21. 17:59 Módosítva: 2019.12.21. 19:16

A német labdarúgó-bajnokság utolsó őszi fordulójában a Bayern München sokáig csak küszködött a Wolfsburg ellen. A vendégcsapat igazolta, hogy a liga legstabilabb védelme az övé, a hajrában azonban két gólt is kapott.

A 18 éves Zirkzeet most is becserélte a vezetőedző, Flick, és ahogyan hét közben Freiburgban, ezúttal sem kellett sok percet várni, hogy a kapuba találjon. Egy visszagurított labdát a lábak között, és az egyébként jól védő Casteels kapus keze alatt lőtt a kapuba.

Gnabry a 89. percben végleg eldöntötte a pontok sorsát. Freiburgban is ez volt a meccs forgatókönyve, csak akkor még később találtak be ők ketten.

A Lipcse gyorsan hátrányba került hazai pályán, az augsburgi Niederlechner a felső kapufára lőtt, onnan a gólvonalra pattant vissza a labda, ott nagyon furcsa gellert kapott, és Gulácsinak esélye sem volt arra, hogy esetleg visszavetődve elcsípje a labdát.

A meccs utolsó harmadában három gólt lőtt a Lipcse, Laimer nyitotta a sort, majd Schick következett. (3-1) Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata az élen zárja az őszt, mert a Hertha-Gladbach meccsen nem született gól.

A Mainz úgy látszott, először játszik döntetlent a szezonban, de az utolsó 20 percet emberhátrányban küzdő Leverkusen a 93. percben belőtte a győztes gólt (0-1). Szalai Ádám kezdett, 68. percet kapott.

A Freiburg 2-2-vel mehet a téli szünetre, Sallai Roland betegsége miatt a kispadon sem kapott helyet a Schalke elleni meccsen.