Erik, Alexandra
EUR 386,06 Ft
USD 366,41 Ft
11 °C
23 °C

Díszpolgár lett a szülőfalujában a Puskás-díjas Zsóri Dániel

2019.12.26. 09:18

Díszpolgárrá avatták szülőfalujában, az Arad megyei Simonyifalván Zsóri Dánielt, a MOL Fehérvár FC Puskás-díjas labdarúgóját - számolt be a Maszol.ro.

A labdarúgó a faluban, családi körben tölti a karácsonyt, a községi önkormányzat pedig ezt kihasználva nagyszabású ünnepséget szervezett, amelyen átadták a kitüntetést, amelynek odaítéléséről rögtön a szeptemberi FIFA-gála eredményhirdetése után döntöttek. Az ünnepséget még közvetlenül karácsony előtt szervezték.

A Maszol szerint rokonok, szomszédok, gyerekkori barátok gyűltek össze Simonyifalva kultúrotthonában, hogy köszöntsék az év legszebb góljáért járó Puskás-díj idei kitüntetettjét. Zsóri Dániel a díszpolgári cím átvétele után azt mondta, hogy a milánói Scalában tartott FIFA-gálán sem izgult ennyire, mint a családtagok és ismerősök előtt.

Nagyon izgultam, és meglepődtem, hogy milyen sokan eljöttek. De ahányszor hazajövök, mindig feltöltődve megyek vissza. A Puskás-díj is anyáéknál van, most megtekinthető, ezen a rendezvényen. Itthon van a legjobb helyen

– nyilatkozta Zsóri. 

A Puskás-díj elnyerésével egy 19 éves futballista tette világhírűvé 800 lelkes, több mint 90 százalékban magyarok lakta partiumi települést. Ezt ismerték el a díszpolgári címmel – mondta Haász Tibor községi polgármester.

És itt is van a gól, amelyért megkapta a díjt Zsóri.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét