Futballmeccsként indult a mexikói börtönben kitört zavargás, amiben 16-an meghaltak

2020.01.02. 14:19

A rivális Los Zetas es Del Golfo kartellek tagjainak rendeztek futballmérkőzést abban a mexikói börtönben, ahol a sportesemény súlyos összecsapásokba torkollt, és tizenhatan meghaltak. 

Az elítéltek a hozzátartozóikat is meghívhatták a szilveszteri meccsre, ami épphogy elkezdődött, amikor előkerültek a sípcsontvédők alól a fegyverek és kések, ezekkel estek egymásnak a rabok. A zavargás közel két és fél órán át tartott, és a tizenhat áldozat mellett öten megsérültek. Zacatecas állam vizsgálatot indított, hogy kiderítse, miképp kerülhetett ennyi fegyver az elítéltekhez.

Az államban, mint egész Mexikóban a Los Zetas nevű drogkartell a legerősebb bűnbanda, de Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök korábban komoly előrelépést ígért a drogmaffiák elleni harcban. 2018-ban vélhetően ennek is köszönhette elsöprő sikerét az elnökválasztáson. 

A kormány most is azonnal bejelentette, hogy a növeli a biztonságot az állami börtönökben, ám az újabb incidens komoly csapást jelentett az eddigi biztonsági eredményeire.

(nso.hu, BBC, Mirror)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport