Géza
1 °C
16 °C

Ha Diego Forlán hív, nem mondhatsz nemet

2020.01.05. 12:01

A Nemzeti Sport szúrta ki, hogy az uruguayi Penarolba tartó Vadócz Krisztián interjút adott a Carrasco Nemzetközi Repülőtéren az őt váró újságíróknak. A 34 éves, 42-szeres válogatott labdarúgó félév után hagyta a Honvédot (karrierje során immár harmadszorra), ahol az ősz során 11 bajnoki és három kupamérkőzésen lépett pályára, szerzett egy gólt és adott három gólpasszt. 

Egykori csapattársa, az 52-szeres bajnok Penarol vezetőedzője, Diego Forlán hívta az uruguayi csapathoz. Forlánnal az indiai Mumbai Cityben, majd a hongkongi Kitchee SC-ben játszott együtt a magyar középpályás. 

Ha Diego Forlán hív, nem mondhatsz nemet

- indokolta döntését Vadócz. Forlán igazi legendának számít Uruguayban: a 112-szeres válogatott csatárt a 2010-es dél-afrikai világbajnokság legjobb játékosának választották, 2011-ben Copa Americát nyert hazája válogatottjával. 2019 nyarán fejezte be játékos-pályafutását, játszott a Manchester Unitedben, a Villarrealban, az Atlético Madridban és az Internazionaléban, az Atléticóval 2010-ben Európa-liga-győztes lett.

Vadócz még elmondta, hogy nagy felelősségnek tartja, hogy Uruguayban képviselheti a magyar futballt, legszívesebben azonnal munkába állna. Játékstílusáról azt mondta az újságíróknak, hogy legjobban majd a pályán látottak alapján tudják megítélni. 

A legjobb az lesz, ha majd a pályán látottakból állapítják meg. A spanyol szókincsem szűkös, egyébként sem vagyok a szavak embere, így egyelőre csupán annyit mondhatok: csapatembernek tartom magam, aki fontosnak tekinti a közösség szolgálatát, és azt, hogy pozitív kisugárzása legyen a környezetére.

Mindenesetre érdekes, hogy Vadócz szűkösnek tartja a spanyol szókincsét, mivel kétszer is játszott Spanyolországban, nem is keveset: 2008 és 2011 között az Osasunában, majd 2015 és 2016 között a Deportivo Alavésben. 

Hivatalosan  még nem jelentette be Vadócz szerződtetését a Penarol, de ezek alapján több mint valószínű, hogy ott folytatja pályafutását a világjáró magyar játékos. Vadócz Indián, Hongkongon és Spanyolországon kívül Hollandiában, Skóciában, Dániában, Svájcban, Franciaországban és Ausztráliában is játszott.