Kázmér
-2 °C
15 °C

A Milan 93. perces góllal nyert, Ibrahimovic rekordot döntött

2020.01.19. 15:57

Az AC Milan az utolsó pillanatban menekült a győzelembe, Ante Rebic 93. perces góljával tudta legyőzni az Udinesét az olasz futballbajnokság huszadik fordulójában. Zlatan Ibrahimovicnak rekordot ért ez a győzelem.

A bajnokság 13. helyén álló Udinese egy nagy kapushibának köszönhetően szerzett vezetést. A milanos Donnarumma jött ki söprögetni a balszélre, de elvesztette a labdát, az Udinese szélsője, Larsen pedig lecsapott rá, és az üres kapuba csavarta a hatodik percben. A 0-1-es állás maradt a félidő végéig.

A második félidőben hamar egyenlített a Milan. Az Udinese labdát veszítette a saját 16-osa előtt, a Milan pedig gyorsan felfejlődött, szépen kipasszolt akció végén talált be Rebic. A 71. percben pedig már fordított a hazai csapat, egy szöglet után Theo Hernández bombázott húsz méteről a kapuba.

A meccs hajrájában Lasagna egyenlített egy szép fejessel, de a zárszó a Milané lett. A 93. percben Rebic vett le mellel egy felívelt labdát. Ibrahimovichoz passzolt, de ő visszatette, így végül a horvát vállalta el a lövést a 16-osról, és sikerült is kilőnie a bal alsó sarkot.

A meccset a Milanba nemrég igazolt Ibrahimovic is végigjátszotta, és egy rekordot is megdöntött. Mióta három pont jár egy győzelemért, ő érte el leggyorsabban a 150 győzelmet az olasz bajnokságban. Mindehhez 222 meccsre volt szüksége, míg a korábbi rekorder Cambiassónak 230.