Elemér
0 °C
10 °C

Szalai Ádám gyermeksebészetnek adományozott

2020.01.28. 15:24

Szalai Ádám mindennapjainak középpontjában a magyar labdarúgó-válogatott áll, a Mainz támadójának célja, hogy kiharcolja a nyári Európa-bajnokságon való részvételt.

A 32 éves csatár - aki egy betegirányító automatát adományozott a Szent János Kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályának - az M1-nek adott interjúban azt mondta: a válogatott jelenlegi időszakának remélhetőleg két legfontosabb mérkőzése vár a csapatra. Március 26-án Bulgáriában játszanak, ha nyernek hazai pályán fogadhatják az Izland-Románia győztesét.

"Hihetetlenül motivál ez a mérkőzés, gyakorlatilag a mindennapjaim része.

Minden játékostársam nevében mondhatom, napról napra azért dolgozunk, hogy elérjük a célunkat.

Fantasztikus érzés lenne a Puskás Arénában futballozni az Európa-bajnokságon, azt már az Uruguay elleni stadionavatón megtapasztaltuk, milyen a közeg, ez pedig mindenkinek extra motivációt kell, hogy adjon" - mondta Szalai.

A támadó klubcsapatával nincs könnyű helyzetben, ugyanis a Mainz jelenleg csak a 15. a Bundesligában. Nem lehet más céljuk, mint a bennmaradás, és bízik benne, hogy a 2021 nyaráig érvényes szerződését az első osztályban tölti ki.

A magyar válogatott négy éve pótselejtezőn harcolta ki az Eb-részvételt. Amennyiben ez most is sikerül, két csoportmérkőzését a Puskás Arénában játszhatja, míg harmadik fellépésén Németország vendége lesz Münchenben. (MTI)