Csilla, Noémi
5 °C
18 °C

Hiába Cristiano Ronaldo csodagólja, a Juventus kikapott Veronában

2020.02.08. 23:20

Cristiano Ronaldo zseniális szólógólja is kevés volt ahhoz, hogy a Juventus győzni tudjon a Hellas Verona ellen a Serie A 23. fordulójában. A Juve 1-0-s előnyről végül 2-1-re veszítette el a mérkőzést, ami a harmadik vereségük volt a bajnokságban.

A 21. percben úgy tűnt, hogy a Hellas szerezte meg a vezetést. Egy kapu elé ívelt szabadrúgás után a veronaiak albán védője, Marash Kumbulla fejelt a Juventus kapujába, a gólt azonban nem adták meg, mert a visszanézés után kiderült, hogy lesről született. A 37. percben Ronaldo már közel járt  gólhoz, a lövése azonban a kapufát találta el. Az első félidő végül gól nélkül ért véget.

A 65. percben Cristiano Ronaldo aztán megvillantotta klasszisát, a Juventus térfelének közepén lefordult Amir Rrahmaniról, majd a Rodrigo Bentancurral való tökéletes kényszerítő után szinte teljesen egyedül törhetett a Hellas kapujára, csak Rrahmani tudta vele tartania  lépést. A koszovói játékos ugyan utolérte a 35 éves portugált, de Ronaldo a tizenhatoson belül csinált egy biciklicselt, ami után úgy lőtte ki a kapu alsó sarkát, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, 0-1. Ronaldónak ez már a 20. gólja volt a bajnokságban. 

 Ronaldo fantasztikus gólja azonban nem volt elég a győzelemhez, sőt, még a pontszerzéshez sem a Juventusnak. A 76. percben Fabio Borini használta ki a Juventus védelmének megingását, három védő között is betört a tizenhatoson belülre, majd éles szögből a kapuba lőtt a kimozduló Wojciech Szczesny mellett, 1-1. A csattanó tíz perccel később jött, egy veronai szöglet után a labda Leonardo Bonucci kezén változtatott irányt. A visszanézés után Davide Massa játékvezető büntetőt ítélt a Hellas javára. Az ítéletet Giampaolo Pazzini hajtotta végre, aki hatalmas erővel bombázott a kapu oldalába, és ezzel 2-1-re nyerte meg a meccset a Hellas Veronának.

A Juventus rövid időn belül a második vereségét szenvedte el az olasz bajnokságban, két hete a Napoli otthonában is 2-1-re kaptak ki. Amennyiben az Inter a vasárnapi milánói derbin legyőzi az AC Milant, akkor pontszámban utolérné az 54 ponttal pillanatnyilag első helyen álló Juventust. A győzelemmel a 34 pontos Hellas Verona már a 6. a bajnokságban.

  Serie A, 23. forduló:

  • AS Roma-Bologna 2-3 (1-2)
  • Hellas Verona-Juventus 2-1 (0-0)
  • Torino-Sampdoria 1-3 (0-0)
  • Fiorentina-Atalanta 1-2 (1-0)

vasárnap játsszák:

  • SPAL-Sassuolo 12.30
  • Genoa-Cagliari 15.00
  • SSC Napoli-Lecce 15.00
  • Brescia-Udinese 15.00
  • Parma-Lazio 18.00
  • Internazionale-AC Milan 20.45