Neymar is ott lehet a tokiói olimpián

2020.02.10. 10:55

A címvédő brazil labdarúgó-válogatott kijutott a tokiói nyári olimpiára, miután a dél-amerikai selejtezősorozat utolsó fordulójában 3-0-ra legyőzték a már korábban kijutott argentin válogatottat. A győzelemnek köszönhetően a brazil csapat egy ponttal előzte meg az uruguayi válogatottat, és lett második a selejtezőtornán.

A brazil olimpiai csapatban először a Bayer Leverkusenben játszó Paulinho volt eredményes, majd a második és harmadik brazil gólt az RB Leipzigtől a Hertha Berlinhez kölcsönbe kerülő Matheus Cunha szerezte. A meccsen a nagy tehetségnek tartott 17 éves Reinier is játszott, akit a Real Madrid már le is igazolt a Flamengótól, és az olimpia előtt fog csatlakozni a madridi csapathoz.

Az olimpia férfi labdarúgótornáján 16 válogatott szerepel majd. A 18 fős keretekbe tizenöt, 23 évnél fiatalabb, valamint három túlkoros játékos kerülhet be. A brazil olimpiai csapat négy éve hazai pályán, a riói Maracanã Stadionban megnyerte az olimpiát, miután a döntőben büntetőrúgások után legyőzte a német válogatottat.

Annak a brazil csapatnak a PSG sztárja, Neymar volt a csapatkapitánya, aki a január 12-i Paris Saint-Germain–Monaco bajnoki meccs után azt nyilatkozta, hogy mind a június 12. és július 12. közötti Copa Américán, mind a július 22-én kezdődő olimpián szeretne futballozni, írta az MTI.

A tokiói tornára korábban Japán, Franciaország, Németország, Románia, Spanyolország, Új-Zéland, Egyiptom, Elefántcsontpart, a Dél-afrikai Köztársaság, Ausztrália, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság és Argentína válogatottja jutott ki. Az egyetlen kiadó hely sorsa az észak- és közép-amerikai országok selejtezőjén fog eldőlni, aminek április 1-jén lesz a döntője Mexikóban.

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM