Elemér
0 °C
10 °C

Nyomás alatt a Juve-edző, elődje térhet vissza

2020.02.11. 10:04

A hétvégén harmadik bajnoki vereségét szenvedte a Juventus, és elvesztette első helyét a tabellán: pontban már befogta, gólkülönbséggel megelőzte az Inter, a Lazio pedig csak egy ponttal van mögötte.

A nyáron igazolt edző, Maurizio Sarri csapata Veronában kapott ki, pedig 1-0-ra még vezetett. Pár hete a Napoli, míg decemberben a Lazio verte a Juvét, havonta egy bajnoki vereség nem fog beleférni, ha címvédést terveznek. Zsinórban nyolc Serie A-győzelemnél járnak, Sarrival szemben is a bajnokság a minimum elvárás.

A La Repubblica című újság szerint Sarrinak már jelentős ellenzéke van a klubon belül, amely menesztené. Úgy tudják, az előző edzőt, Max Allegrit hoznák vissza, aki az utóbbi öt bajnokságot megnyerte a csapattal, és még mindig élő szerződése van az egyesületnél. Nyáron lecserélték ugyan Sarrira, de szerződést nem bontottak vele, így a visszatérése elméletileg pofon egyszerű lenne. Allegrit kedvelte az elnök, Andrea Agnelli is, de az elnökség másképp döntött, amikor a sorsáról szavaztak.

Allegri még Juve-edzőként, a háttérben Sarri, még a Napoli élén
Allegri még Juve-edzőként, a háttérben Sarri, még a Napoli élén

Sarritól azt várták, hogy a Napolinál és a Chelsea-nél látott támadójátékát viszi Torinóba, de ebből eddig semmi nem lett. Sőt, az eredményei is gyengébbek, és mivel idén vannak ellenfelei a Juvénak - az Inter és a Lazio is jól erősített -, szintet kellene lépnie, ami nem igazán akar összejönni.

Az angol sajtó közben arról ír, nyárra már Pep Guardiola a Juve-fejesek kiszemeltje. A katalán edző nem rég azt nyilatkozta, mindenképp kitölti szerződését a Manchester Citynél, megállapodása 2021 nyarán jár le.