Csongor
0 °C
9 °C

Rendkívüli engedéllyel igazol a Barca

2020.02.12. 11:47

Ousmane Dembelé sérülése miatt a Barcelona különengedéllyel szerződtethet játékost annak ellenére, hogy február 1-jén bezárult, és nyárig meg sem nyílik az igazolási ablak. A francia szélső keddi műtétje után bizonyosan öt hónapnál tovább fog hiányozni, emiatt kaphat a Barca kivételt, és nézhet új csatár után. Két feltétel van: a kiszemeltnek a spanyol bajnokságban kell jelenleg is játszania, vagy sehol, azaz klub nélküli futballistát kereshetnek meg.

A két legjobban értesült újság, az egyaránt barcelonai Sport.es és Mundodeportivo.com szerint négy jelölt van:

 • Willian José a Real Sociedadból,
 • Lucas Perez az Alavesből,
 • Angel Rodriguez a Getaféból,
 • Loren Moron a Betisből.

Ez nagyjából tetszési sorrendnek is felfogható, ám közel sem biztos, hogy a Barcelona megkapja azt, akit leginkább szeretne.

A 28 éves brazil Willian José kivásárlási ára ugyanis 70 millió euró, és 50 millió alatt nem adnák oda. A Barcának valójában fél évre kell valaki - Luis Suarez és Dembelé kiesése miatt -, így kölcsönben reménykedik. Állítólag csak 12 millió eurót szánnának az üzletre, ami nincs arányban a szezonban 8 gólos csatár értékével.

Lucas Perez lehet a legismerősebb a fenti nevek közül, ő korábban szerepelt az Arsenalban és a West Hamben is, nem is rosszul. 31 éves, elméletileg kölcsön lehet venni. Angel Rodriguez a Getafe támadója, 13 gólnál jár a szezonban minden sorozatot nézve, ő van a legjobb formában. Áprilisban már 33 éves lesz, de mivel a Getafénak kulcsembere, és a harmadik helyen állnak a bajnokságban, nem szívesen engednék el, vagy nagyon megkérnék az árát.

Loren Moron a Betisben játszik, csak 26 éves, 9 gólnál tart az idényben. Mozdíthatónak tűnik, de nem véletlenül csak negyedik számú jelölt: az új Barca-edző, Quique Setien jól ismeri az elmúlt két évből, amikor játékosa volt a Betisnél, ám második szezonjában nem volt elragadtatva a hozzáállásától.

Kit igazoljanak le?

 • 1280
  Mást!
 • 368
  Willian José
 • 290
  Lucas Perez
 • 86
  Loren
 • 84
  Angel

A Barcelonánál Setien és Eric Abidal igazolásokért felelő igazgató szerdán ül össze megtárgyalni, merre induljanak, az is előfordulhat, hogy új nevek kerülnek a pakliba. Az biztos, hogy miután a Barca-vezetés januárban, amikor bárkit megszerezhettek volna, lemaradt az összes kiszemeltről, most nem követi el ugyanezt a hibát. Nagyon kell valaki Setiennek, vasárnap, a Betis elleni bajnokira 14 első keretes játékosa volt.