Alig ismert dán futballistát szemelt ki a Barcelona

2020.02.18. 11:16

Meglepő igazolásra készül az FC Barcelona, a katalán lapok állítják, Martin Braithwaite érkezése már biztosra vehető. Bár a múlt héten még négy másik nevet említettek, mint a Dembélé helyére érkező rendkívüli igazolás, az utóbbi napokban a dán lett a favorit, akit a lesérült francia miatt különleges engedéllyel igazolhat le a klub.

A Sport.es szerint a támadó három és fél évre írhat alá, 18 millió euróba kerül, ennyi a kivásárlási ára. Úgy tudni, az új Barcelona-edző, Quique Setién kifejezett kérésére veszik meg épp őt.

Martin Braithwaite egy korábbi, Barcelona elleni meccsen
Martin Braithwaite egy korábbi, Barcelona elleni meccsen

Milyen igazolás lesz Braithwaite?

Ha ön még nem hallott Braithwaite-ről, ne röstellje, sok kiugrót eddig nem vitt véghez a csatár. 28 éves, a Leganésbe bő egy évvel ezelőtt a Bordeaux-ból került, előtte az angol másodosztályú Middlesbrough-ban szerepelt. Korábban a Toulouse-ban játszott, hazájában 2014-ig az Esbjerg profija volt. Egyéni rekordja 13 gól egy szezonban, ezt a Toulouse-ban hozta össze 40 meccsen. A Leganésben egy év alatt, 41 meccsen szintén 13 gólig jutott. 2013 óta dán válogatott, 39 mérkőzésen hétszer talált be, ott volt a 2018-as világbajnokságon.  • Hírek
  • Lakáshitel