Óriási meglepetés, a Mezőkövesd 3-0-ra kiütötte a Fradit

2020.02.22. 21:19

Fantasztikus játékkal rukkolt elő a bajnokság harmadik helyén álló Mezőkövesd az NB I. 22. fordulójának rangadóján, amelyen a bajnok Ferencvárost fogadták, hiszen már a félidőig 3-0-s előnyt szereztek a címvédővel szemben.

Kuttor Attila csapata egy szögletből talált be először, szerencséjükre elszállt a labda Guzmics Richárd feje fölött, így lett jó Aljakszandr Karnyickinek lövésre. A 12. percben szerzett gól után nem kellett sokáig várni a folytatásra, a 29. perc legvégén Dino Beširović csapott le a labdára egy óriási védelmi hiba után, és nem is nagyon vacakolt, 16 méterről külsővel csavart el a kapuból kétségbeesetten kiinduló Dibusz Dénes mellett.

Kevesebb mint öt perccel később pedig már három gól volt a Mezőkövesd előnye, Cseri Tamás egy tökéletesen kijátszott helyzet végén érkezett középen, szinte csak be kellett rúgnia a hálóba a labdát.

Szerhij Rebrov a szünetben érezhetően felzárta csapatát, az FTC egészen más felfogásban érkezett a második 45 percre, ám a jól szervezett hazai védelem ellen csak helyzetekig jutottak, így marad a 3-0-s végeredmény.

Kuttor Attila egyébként fontos győzelmet szerzett, a jelenlegi NB I.-es csapatok közül egyedül a Ferencvárost nem tudta legyőzni korábban, de most ez is sikerült neki. A szombaton legyőzött Fradi a második vereségét szenvedte el az idei bajnokságban, legutóbb még augusztus 25-én, Felcsúton kaptak ki.

Győzelmével a Mezőkövesd tartja a lépést a Fehérvárral, amit két pont lemaradással követ, a Fradi viszont elhagyott pár pontot az előnyéből – igaz, az üldözőkhöz képest két meccsel kevesebb játszva is három ponttal vezetik a bajnokságot.

A forduló többi (gólzáporos) eredménye erre.

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 3-0 (3-0)

  • Mezőkövesd, 4140 néző, v: Iványi
  • gólszerzők: Karnyicki (12.), Besirovic (29.), Cseri (35.)
  • sárga lap: Farkas (9.), Berecz (22.), illetve Isael (24.), Heister (55.), Sigér (64.)


  • Tippek
  • Csok