Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Az Újpest 240 kilométerrel odébb költözteti hazai futballmeccseit

2020.02.25. 20:21

Az NB I.-ben szereplő újpesti futballklub két hazai meccsét is Zalaegerszegen fogja lejátszani, mert a Megyeri úti pálya továbbra is alkalmatlan a játékra, értesült a Nemzeti Sport.

Az újpesti pálya nemrég új borítást kapott, de az úgynevezett hibrid gyepszőnyegből hiányzik az a műfűbeszövés, ami pont a tartósságot biztosítaná. Az Újpest hét hónap után, február 1-jén játszott először saját stadionjában, de a Fehérvár elleni meccs eléggé megrongálta a pályát, ezért a Ferencváros elleni meccset már el is halasztották.

Az Újpest egy Magyar Kupa-meccsre a szegedi Szent Gellért Fórumba költözött, a Kaposvárral pedig felcserélte a pályaválasztói jogot a klub. A 23. és a 25. forduló meccseinél már nem tud cserélni az Újpest, így Zalaegerszegre költözik albérletbe, miután más kinézett pályákkal nem tudott megegyezni, vagy ütközés volt az ottani csapatok programjával. A Kaposvár tűnt a legjobb opciónak, de Nebojsa Vignjevic edző szerint az ottani pálya is pocsék, nem tudja rajta megvalósítani a játékát az Újpest.

A 23. fordulóban a Felcsút, a 25.-ben pedig a Paks fog menni idegenbe az Újpesthez, ami eredeti pályájától 240 kilométerre játszik. A hírek szerint a Szusza Ferenc Stadionba április elején térhet vissza a klub, addigra a gyep is rendben lesz.