Az Atletico csodát tett, kétgólos hátrányból ejtették ki a címvédő Liverpoolt, a PSG-nek nem okozott gondot a Dortmund legyőzése

A Liverpool és a PSG otthon fordítana a BL-továbbjutásért

Pál Tamás
Joó Gábor
2020.03.11. 20:56

Összefoglaló

Paris Saint-Germain–Dortmund 2-0
Liverpool–Atlético Madrid 2-3
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a továbbjutáshoz többször kell kapura lőniük, mint az 1-0-ra elveszített odavágón. Akkor a Liverpool egyszer sem találta el az Atlético kapuját, ami Klopp szerint úgy tűnhet, hogy helyzeteik sem voltak, de ez szerinte nem igaz.

    Talán a világ legjobban védekező csapata ellen játszottunk. A 0-0 tökéletes eredmény lett volna, de még az sem tette volna könnyebbé a mostani meccset, mert így is, úgy is gólt kell szereznünk

    - mondta Klopp, aki szerint most is a lehetőség, hogy megmutassák, mennyit tanultak az első mérkőzésből.

  • Az Atlético Madrid fanatikus vezetőedzője, Diego Simeone a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy eddig sem játékosként, sem edzőként nem járt még a Liverpool otthonában, az Anfield-stadionban.

    Még sosem volt lehetőségem ebben a gyönyörű stadionban játszani, aminek ekkora történelme van

    – mondta az argentin edző.

  • Liverpool FC - Atlético Madrid
    Liverpool - Anfield, vezeti: Makkelie (holland)

    Liverpool: Adrián – Alexander-Arnold, J. Gomez, Van Dijk, Robertson – Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain – Szalah, Firmino, Mané. vezetőedző: Jürgen Klopp

    A kispadon: Lonergan (k), Fabinho, Milner, Minamino, Lallana, Origi, Matip

    Atlético: Oblak – Trippier, Szavics, Felipe, Renan Lodi – Koke, Saúl, Thomas, Á. Correa – Diego Costa, Joao Félix. vezetőedző: Diego Simeone

    A kispadon: Adán (k), J. Giménez, Morata, Lemar, M. Llorente, Carrasco, Vrsaljko

    Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund
    Párizs - Parc des Princes, vezeti: Taylor (angol)

    PSG: K. Navas – Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Bernat – Di María, Paredes, Gueye, Neymar – Sarabia, Cavani. vezetőedző: Thomas Tuchel

    A kispadon: S. Rico (k), Mbappé, Icardi, Kurzawa, A. Diallo, Draxler, Kouassi

    Dortmund: Bürki – Piszczek, Hummels, Zagadou – Hakimi, Emre Can, Witsel, Guerreiro – Sancho, Haaland, T. Hazard. vezetőedző: Lucien Favre

    A kispadon: Hitz (k), Dahoud, Götze, Akanji, Brandt, Schmelzer, G. Reyna

  • A Paris Saint-Germain világbajnok sztárja, Kylian Mbappé az elmúlt napokban koronavírus-gyanús tüneteket produkált. Emiatt a hét elején koronavírustesztet is elvégeztek rajta, aminek az eredménye negatív lett, az állapota pedig már annyit javult, hogy nincs akadálya a Borussia Dortmund elleni játékának.

  • A brazil válogatott Alisson Becker egy hete, a Chelsea elleni FA-kupa-mérkőzés előtt szenvedett csípősérülést, amiből nem épült fel. Ezt a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp is megerősítette, így Alisson helyett a spanyol Adrián fog védeni. Jó hír viszont a Liverpoolnak, hogy az Atlético elleni BL-odavágón combhajlító-izom sérülést szenvedett csapatkapitányuk, Jordan Henderson bevethető állapotban van Klopp szerint.

  • A koronavírus-járvány miatt a tervezettnél később rendezik meg a labdarúgó spanyol Király Kupa döntőjét.

    A két baszk csapat, az Athletic Bilbao és a Real Sociedad április 18-án Sevillában, a La Cartuja-stadionban csapott volna össze, de amint azt a spanyol szövetség (RFEF) szóvivője szerdán közölte: a csapatok kérésére, megelőző egészségügyi intézkedésként hozták meg a halasztásról szóló döntést. Az AS azt írja, hogy a döntő új időpontja május 30-a lehet.

    (MTI)

  • A koronavírus-járvány miatt bizonytalan ideig a Liverpool-Atlético Madrid BL-nyolcaddöntő visszavágó lehet az utolsó olyan mérkőzés a sorozatban, amire a nézők is bemehetnek. Ez azt jelenti, hogy több mint 52 ezer néző lesz kint az Anfielden.

    Ezzel szemben a nap másik nyolcaddöntője, a Paris Saint-Germain-Borussai Dortmund-mérkőzés, a keddi Valencia-Atalanata-meccshez hasonlóan, zárt kapus lesz.

  • Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vasárnapi közleménye szerint az UEFA-mérkőzések előtti, csapatok és játékvezetők közötti kézfogások elmaradnak a koronavírus-járvány miatt. Az UEFA intézkedése összhangban áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásával, amit a Liverpool-Atlético Madrid és a Paris Saint-Germain-Borussia Dortmund BL-nyolcaddöntők visszavágóján is már betartanak.

    A keddi mérkőzésekhez képest, most mindkét párharc visszavágóján óriási izgalmak várhatók. A két vendégcsapat, az Atlético és Dortmund is egygólos előnyben van, miután az Atlétco Madrid hazai pályán 1-0-ra nyert a Liverpool ellen, a Borussia Dortmund pedig 2-1-re győzte le a PSG-t, vagyis még semmi sem dőlt el.