Oroszország akár egyedül is megrendezné a futball-Eb-t

2020.03.17. 08:19

Alekszej Szorokin, a szentpétervári szervezőbizottság vezetője kijelentette: Oroszország szívesen megrendezné az idei futball-Európa-bajnokságot, hogy a koronavírus-járvány miatt ne kelljen elhalasztani.

„Oroszország hajlandó segíteni abban a nehéz helyzetben, amelybe a szervezők kerülhetnek" – nyilatkozta hétfőn Alekszej Szorokin.

A mérkőzéseket június 12. és július 12. között Budapestet, Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában rendeznék. A 24 válogatottat felvonultató esemény 51 meccsből állna, de az európai szövetség (UEFA) kedden tanácskozik a torna elhalasztásáról.

Készen állunk, hogy vállvetve küzdjünk, de először meg kell vitatnunk, milyen lenne a formátum, és hány mérkőzést rendeznének" - tette hozzá Szorokin.

Korábban Dmitrij Csernyisenko miniszterelnök-helyettes is hasonlóan nyilatkozott, viszont Vjacseszlav Koloszkov, az Orosz Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke szerint az egész Európa-bajnokságot el kellene halasztani.

Oroszország mindeközben felfüggesztette és korlátozta azoknak a nemzeti sporteseményeknek a megrendezését, amelyek nincsenek összefüggésben a 2020-as, tokiói nyári olimpiával.

Oroszországban - amely a két évvel ezelőtti világbajnokság házigazdája volt - a hivatalos jelentések szerint más országokhoz képest viszonylag kevés koronavírusos megbetegedést regisztráltak. Cikkünk megjelenésekor 93 fertőzöttet tartanak nyilván.  • Biztosítás